Få ordning på alla dina verktyg med dessa gör-det-själv-behållare

av Titti Carlberg

01 Mars 2022

Få ordning på alla dina verktyg med dessa gör-det-själv-behållare
Advertisement

Alla som älskar att ägna sig åt kreativa jobb av alla slag, från sömnad till stickning, men också till lagningar eller kreativa återvinningsprojekt, har säkert en hel arsenal av olika verktyg och redskap att ta till närhelst inspirationen - eller nödvändigheten - knackar på dörren. Oavsett om det är ett rum eller bara ett hörn i ditt hem som du då och då använder till din kreativitet, är det praktiskt att ha förvaringslådor, där du kan ha allt det nödvändiga redo för användning.

Med gör-det-själv kan du skapa olika sorters, både bärbara och för att monteras på väggen, beroende på dina behov. Och ibland för att skapa dem kan du också använda andra återvinningsföremål och din fantasi. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement
manualidades.facilisimo.com

manualidades.facilisimo.com

Lägg undan sex konservburkar (eller andra liknande burkar i metall), som alla har samma storlek. Diska dem noga, ta bort etiketterna och måla dem i en färg du gillar. Leta sedan efter en träskiva vars dimensioner är sådana att ena sidan är lika lång som diametern på en burk multiplicerad med tre, och lägg till några centimeter för ett gott mått: den andra sidan måste å andra sidan vara lika med dubbla höjden av burken.

Forma träskivan för att få ett handtag och eliminera två kanter som du ser på bilden. Slipa och måla i samma färg som burkarna. Vid det här laget behöver du bara limma tre burkar på varje sida av träskivan, och sedan knyta dem med ett rep eller ett snöre både upptill och nedtill, så har du en föremålshållare att ta med dig dit du behöver den.

Advertisement
hometalk.com

hometalk.com

Om du däremot vill ha ordning och reda på små verktyg, till exempel för att arbeta med modellera, kan du rama in en perforerad panel och förse den med krokar: det är en enkel och söt idé att ha redo ovanför arbetsbänken.

Om du vill ha allt på väggen är lösningen, återigen, de perforerade panelerna som du fäster krokar på.

craftynest.com

craftynest.com

Här finns allt som behövs för kreativt arbete placerats på en botten från en vagga, använt som väggförvaringspanel.

Ett kakfat i våningar är en annan bra idé för att ha ordning på verktyg och redskap.

Advertisement

En vashållare i järn med tre krukor...inte för växter utan för de föremål du behöver när du skapar kreativa saker!

När du använder de perforerade panelerna kan du använda dem som en slags dekoration på väggen, måla dem och arrangera verktygen på ett kreativt sätt.

Advertisement

Och glöm aldrig hur pass användbar en vanlig trälåda kan vara, för alla slags pappersrullar, men inte bara!

Bra jobbat!

Advertisement