Skapa ett ansiktsrengöringsmedel med gör-det-själv: en naturlig och mild kamomillprodukt

av Titti Carlberg

24 Februari 2022

Skapa ett ansiktsrengöringsmedel med gör-det-själv: en naturlig och mild kamomillprodukt
Advertisement

Vi bör alla ta hand om huden med produkter som inte är aggressiva och möjligen fria från skadliga kemikalier, och i det speciella fallet med ansiktet måste särskild uppmärksamhet ägnas, eftersom huden i ansiktet är känsligare än resten av kroppen. Det första steget för en korrekt hudvård är alltid grundlig rengöring: man behöver en rengöring för att eliminera allt som under dagen (men även på natten) samlas på huden i ansiktet.

Om du vill prova ett alternativt ekologiskt rengöringsmedel, gjord på naturliga ingredienser och som är milt men effektivt, kan du förbereda en produkt baserad på kamomill och Castiletvål, två naturliga ingredienser som är lämpliga för hela kroppen.

Advertisement
Pexels, Pxhere

Pexels, Pxhere

Castiletvål är en växtbaserad tvål, helt giftfri och nedbrytbar. Den finns i både fast och flytande form och är traditionellt framställd av olivolja, även om det finns formuleringar som använder kokosolja, ricin, hampa, avokado, valnöt eller mandel. Oavsett vilket är det en tillräckligt mild tvål som kan användas för rengöring av ansiktet som också dödar skadliga bakterier. Den kan användas oblandad i små mängder, men nedan föreslår vi att kombinera den med kamomill, som har antiinflammatoriska egenskaper.

Ingredienser:

  • 60 ml flytande Castiletvål
  • 60 ml ekologisk kamomill infusion
  • lite mindre än en matsked sötmandelolja (det går också bra med druvkärneolja eller EVVO olivolja)
  • 7 droppar valfri doftolja (lavanda, tea tree, och många andra. Kontrollera först om den är bra för din hud, beroende på din hudtyp, fet, normal eller blandad)
  • 3 droppar E-vitamin

Förberedelse:

  1. Förbered infusionen av kamomill och låt det svalna helt (naturligtvis utan att sockra den)
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en liten skål
  3. Tillsätt kamomillen
  4. Häll allt i en dispenser för flytande tvål (cirka 150 ml)

Använd denna tvål som en vanlig rengöring, massera in den i ansiktet och skölj väl. Fortsätt sedan med en tonic, fuktgivande produkt eller dina vanliga rutiner för ansiktsrengöring.

Advertisement