13 optimala lösningar för att hitta extra utrymme i bostadens alla dolda platser

av Titti Carlberg

08 Februari 2022

13 optimala lösningar för att hitta extra utrymme i bostadens alla dolda platser
Advertisement

Oavsett hur stor en bostad är, om den inte är möblerad på ett effektivt sätt och du inte bara fyller det med föremål, kommer du att få problemet att inte veta var du ska placera föremålen som du använder ofta.

Det är därför det är viktigt både att tänka på lösningar som kan integreras i möbleringen, eller till och med i bostadens arkitektur för att skapa lite extra utrymme. På väggarna, fönsterbrädorna, hyllorna och möblerna kan du montera mycket användbara fack, där du kan förvara bruksanvisningar, småsaker, reservdelar och liknande så att du alltid vet var de finns. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Ett soffbord kan också vara en behållare för många föremål som man inte vill ha utspridda i bostaden.

Advertisement

Detsamma kan sägas om alla hörn där man kan ställa en stol: skapa en bänk som också är bekväma hållare. I dem kan du förvara filtar, kuddar och annat.

Utrymmet på väggen som ramar in en dörr, även om det är litet, kan utrustas med hyllor för böcker eller till och med skor.

Varför inte untnytta utrymmet under köksinredningen för lådor eller korgar? Där kan du lägga föremål som till exempel konservburkar.

En lång väggspegel kan dölja en bekväm nisch där du förvarar småsaker.

Advertisement

Vill du dölja routern med alla sladdar? Du kan skapa ett utrymme för den bakom gamla böcker.

Utrymmet under trappan kan ha tusen olika funktioner beroende på hur stort det är. Det kan till exempel få plats en liten tvätthörna där.

Advertisement

Det finns bekväma och vadderade sänggavlar som döljer ett ihåligt utrymme som du kan använda på vilket sätt du vill.

Det finns även de som går att göra med gör-det-själv, vars sidor är utrustade med små hyllor där du kan placera böcker och andra föremål, och genom att ha en taklampa blir det inte nödvändigt att ha ett nattduksbord. Där vinner du lite extra utrymme.

Advertisement

Fönsterbrädan kan innehålla en hemlig låda.

Och även de infällbara hyllorna som du har hemma (eller som du bygger snabbt) kan vara av modeller som döljer en bekväm låda.

Advertisement

Alla väggskåp kan utökas med ett smalt miniskåp i samma stil som döljer krokar eller små hyllor: där kan du hänga nycklar och lite olika saker och förpackningar.

En lysande idé för att hitta plats till kokböcker på köksön eller i ett stödjande och dekorativt inslag i möblerna.

Vilken lösning gillar du bäst?

Advertisement