Tonade armar utan att gå till gymmet? Lär dig hur du drar fördel av enkla dagliga aktiviteter

av Titti Carlberg

25 Januari 2022

Tonade armar utan att gå till gymmet? Lär dig hur du drar fördel av enkla dagliga aktiviteter
Advertisement

Den lösa huden som hänger lite på armarna är ett extremt vanligt fenomen bland både män och kvinnor, och som blir mer och mer påtagligt med åren, när vår kropps vävnader tappar sin spänst. De som gör specifika övningar varje dag (till exempel idrottsaktiviteter av olika slag) råkar verkligen inte ut för den här typen av problem, men för de som inte utövar sport eller olika idrotter blir förr eller senare utsatta för det.

Det är dock inte sagt att det inte går att göra något för att motverka detta fenomen, och inte heller att det enda sättet att tona armarna är att inkludera hårda dagliga träningspass. Naturligtvis måste du göra riktade rörelser, men de kan också vara enkla aktiviteter som är inkluderade i vardagen.

Advertisement
  • Tvätten: att bära runt korgar med kläder som ska laddas i tvättmaskinen och sedan läggas i torktumlaren eller hängas på torkställningen, samt strykning, är alla aktiviteter som involverar armmusklerna och kan därför vara användbar för att tona den delen av kroppen.
  • Att bära tunga föremål, till exempel shoppingkassar: när du går och handlar, om du inte behöver köpa en stor mängd produkter eller produkter som är för tunga, lämna då shoppingvagnen hemma och bär varorna i kassar. Men det är viktigt att vikten på båda kassarna blir lika så att det inte blir obalans på den ena, vilket ger en felaktig hållning som tvärtom kan orsaka problem. 
  • Två vattenflaskor eller tvättmedelsflaskor kan också hjälpa till med den här typen av träning. 
Advertisement
  • När du sitter i soffan och inte behöver använda händerna till något, sätt dem då i en position som liknar bönens, med armbågarna på utsidan och handflatorna mot varandra framför bröstkorgen. Tryck händerna lätt mot varandra och håll den positionen i flera omgångar på 5 minuter. Det ser ut att vara en väldigt lätt övning, men efter en minut börjar man känna tröttheten i armarna.
  • Damma, torka av ett bord eller till och med skura golvet (men knäböjd med en trasa i handen): det är övningar för att röra armarna, och om du gör det med rak rygg, utan att överdriva, hjälper det att tona armarna.
  • Knåda en deg för hand eller vispa ägg för hand: även i dessa fall, istället för att använda en matberedare, är att göra allt för hand, lite då och då, bra för att tona armmusklerna!
  • Det finns också många enkla gymnastikövningar som du kan prova att göra varje dag i 10 eller 14 dagar på rad: det är en tidsperiod då du, om du är konsekvent och flitig, märker avsevärda resultat snabbt. En av dem är helt enkelt att höja armarna åt sidorna av kroppen till axelhöjd, flytta dem fram och tillbaka. En annan är att du ligger på mage med tyngden på underarmarna (som när du ligger på magen på sängen och läser) och växelvis sträcka ut den ena armen och sedan den andra. Du kan se dessa och även andra användbara övningar i den här videon.

Kort sagt, med en nypa god vilja kan även våra dagliga aktiviteter hjälpa oss att hålla oss lite piggare!

 

Advertisement