Virka en bedårande babyfilt med många mjuka och färgglada blommor

av Titti Carlberg

18 Januari 2022

Virka en bedårande babyfilt med många mjuka och färgglada blommor
Advertisement

För små bebisar är filtar ett oumbärligt tillbehör under deras första levnadsmånader, och ofta så använder de dem på nytt vid något tillfälle efter några år. När vi väljer dem föredrar vi material som är säkra, varma och mjuka och att de är dekorerade på ett färgglatt och behagligt sätt.

Ett sätt att se till att allt detta är att skapa dem själv genom att virka. På det sättet kan man välja det garn man önskar, färgerna som man tycker om och få den i den storleken man behöver. Nedan föreslår vi några väldigt söta, med många blommor, och annat.

Advertisement
Tutorial via mamachee.com

Tutorial via mamachee.com

Små blommor med fem kronblad, var och en gjorda med en virkad mittknapp som är gjord som en magisk ring, vilken du virkar 12 enkla varv; och sedan vart och ett av kronbladen gjorda med jordnötspets, för att bli mjukt svullna.

Du måste skapa massor av små blommor, och när du väl har fått kläm på det går det snabbare än du tror. När du har tillräckligt med småblommor syr du ihop dem

Advertisement
Tutorial via crochetpedia.com

Tutorial via crochetpedia.com

Du kan välja en begränsad färgpalett med 5-7 färger i samma ton för att få en mycken delikat toneffekt. Men du kan även använda mer mättade nyanser och färgglada kombinationer

Tutorial via lakeviewmaker.com

Tutorial via lakeviewmaker.com

De är även väldigt vackra i enkla färger, med tanke på de enskilda blommornas skönhet.

Och med en enda färg kan du också foga ihop jordnötsstygnen direkt, utan att förankra dem i en ring, detta betyder att du kan arbeta sekventiellt den ena blomman efter den andra och foga ihop dem direkt utan att behöva sy fast dem en och en.

Tutorial via yarnandhooks.com

Tutorial via yarnandhooks.com

Och om du gillar idén med en blomma som ser tecknad ut, då kan du prova detta mönster, som förblir plattare med massor av prästkragar på en mjuk bakgrund perforerad. Resultatet blir en filt som är lämplig för mellansäsong (om du använder ett varmare garn) eller för sommaren (om du till exempel bomull). I vilket fall som helst, med tanke på känsligheten i bakgrundsstrukturen och prästkragarnas enda tunna kronblad, är det bättre att arbeta med ett lite tunnare garn.

Tutorial via yarnspirations.com

Tutorial via yarnspirations.com

Om du föredrar något mer stiliserat och minimalt, så kan dessa grupper av knappt upphöjda prickar i raka spår kanske vara något för dig.

Vill du virka någon av dessa filtar?

Advertisement