11 fantasifulla projekt för att skapa dekorationer med tomma toalettpappersrullar

av Titti Carlberg

03 Januari 2022

11 fantasifulla projekt för att skapa dekorationer med tomma toalettpappersrullar
Advertisement

Från toalettpapper till olika typer av hushållspapper och folie, kastar vi ofta de tomma mer eller mindre långa kartongrullarna. Men de är faktiskt ett utmärkt material, och utan kostnad, för att skapa en myriad av kreativa skapelser för både barn och vuxna.

Med lite fantasi kan de faktiskt förvandlas till falska smides dekorationer, falska ljus men också till tredimensionella blommor, lyktor och till och med leksaker! Kolla in idéerna nedan för att ta reda på hur du kan återvinna kartongrören från toapappersrullarna.

Skär tuberna i cirklar som alla har samma tjocklek, och sedan beroende på deras diameter - eller om du öppnar dem och limmar ihop flera bitar - kommer du att få cirklar eller andra former att vika, forma och limma ihop för att imitera mönster som ofta finns på grindar och räcken, du kan ha dem som dekoration på en vägg.

Advertisement

På ett liknande sätt kan du skapa småblommor som du limmar ihop för att bli en brödkorg eller en skål att lägga småsaker i, och den passar bra i stort sett var som helst.

Dessa dekorationer av falsk smide passar bra för att dekorera en enkel spegel.

Fyrkantiga korgar istället för skålar: en bra idé för en låg kostnad.

Vik ut ett rör så att du får en kvadrat eller en rektangel, skär den i en spiral och rulla sedan in den i sig själv: nu har du fått en tredimensionell kartongros som du kan använda som dekoration på tusen olika sätt.

Advertisement

Det räcker med att vika ner de två övre flikarna ovanpå varandra, och med pynt, så får du en söt uggla. Om du viker in flikarna i båda ändar så får du ett litet paket som du kan lägga en liten present i och ge bort.

Några snitt och lite färg så får du söta lyktor till batteridrivna ljus.

Advertisement

Vill du skapa en ljusstake med ett antikt utseende? Gör den med toapappersrulle, ett falskt ljus och lite varmt lim.

Många färgglada fjärilar som du kan hänga lite varstans.

Advertisement

Personliga flygplan av kartongrullar.

En bana för kulor: utmana dig själv genom att göra den så lång och komplicerad som möjligt!

Har du någonsin skapat något med kartongrör tidigare?

Advertisement