Skapa ett utrymme för att förvara cyklar i garaget genom att bygga dessa praktiska fästen och dra nytta av utrymmet

av Marika Grimaldi

25 Oktober 2021

Skapa ett utrymme för att förvara cyklar i garaget genom att bygga dessa praktiska fästen och dra nytta av utrymmet
Advertisement

Att cykla är en njutning i enstaka tillfällen för vissa, för andra är det transportmedlet för att ta sig till skolan eller jobbet  eller kanske sättet att få utlopp för rörelselusten under helgen. Och så har vi ju förstås de blivande cyklisterna i huset, för vilka det alltid är ett litet äventyr. Följaktligen händer det att i nästan alla hem så finns det cyklar som ska förvaras utan att vara i vägen i olika förråd eller garaget.

Om du är trött på att snubbla över dem när utrymmet är begränsat, kanske några av idéerna nedan kan hjälpa dig att installera vägg- eller takfästen.

Advertisement

Cykelstället, precis som de du ser längs vägarna är ett enkelt projekt för dig som har lite förtrogenhet med träarbeten och det kan även berikas med en hylla med krokar ovan för att hänga upp skyddshjälmar. 

Advertisement

Krokar sticker ut från de kraftiga hyllorna/facken: cyklarna hängs på dem med framhjulet och blockeras i väggen med små stöd monterade på en träskiva.

Takkrokar: när detta inte är för högt för greppa tag i och hänga tillbaka cyklar, är de en enkel och billig lösning.

Stoppar som blockeras på hjulen, monterade på träskivor fästa på väggen: ett par räcker för varje cykel och inga speciella möbler behöver monteras.

Dessa krokar monterade ovanpå varandra på vertikalt anordnade träskivor verkar nästan ställa ut cyklarna som i en butik!

Advertisement

En idé med minimalistisk smak: robusta hyllor som sticker ut från väggen, på vilka du hänger cykeln från ramen .

För varje cykel behöver du ett par träbitar som du kan vila hjulen på och sedan en läderrem som håller ramen och håller cykeln lutad mot väggen.

Advertisement

En skena som löper under hyllorna, med några remmar för att hålla varje cykel stabil: så förblir de behagligt hängande i luften.

Om du har balkar i taket, eller andra liknande element som du kan fästa träskivor på, avlägsnar du cyklarna från golvet med lite utrymme.

Advertisement

Den trevligt designade lösningen som inte skulle se dålig ut även hemma: en utrustad och färgad perforerad panel, gömd i en nisch av en skjutdörr.

Finns det någon idé du kan använda i ditt garage?

Advertisement