Skapa vackra bordsdekorationer med torkade apelsinskivor

av Marika Grimaldi

21 Oktober 2021

Skapa vackra bordsdekorationer med torkade apelsinskivor
Advertisement

Det är alltid trevligt att träffas och äta tillsammans kring ett väldukat bord, och även dekorationerna som vi förbereder det med spelar en viktig roll för att göra varje lunch eller middag mysig. Så ofta brukar vi placera lite pynt som bordsdekorationer, och bland de tusentals idéer som vi kan inspireras av finns det också de som nyttjar torkade apelsinskivor.

Alla citrusfrukter kan faktiskt lätt skivas färska och sedan torkas i ugnen och bli ett dekorativt material som är vackert att titta på och med delikat doft. Upptäck hur du kan använda dem för att skapa fantastiska bordsdekorationer.

Redan i sig doftar de gott, doften av torkade apelsiner - liksom andra citrusfrukter - passar även mycket bra med olika kryddor, som kanelstänger t.ex. De är också vackra att titta på tillsammans med varma färger, perfekt för höst- och vinterdekorationer.

Advertisement

Ljus är bland favoritobjekten som placeras på bordet och om du vill prova på geleljus eller använda en burk fylld med vatten där ljusen flyter kan du använda torkade apelsinskivor för att på så sätt dekorera dem.

Apelsin och stjärnanis: ännu en perfekt kombination av dofter. Med lite snöre behövs det verkligen lite för att dekorera ett ljus att använda som bordsdekoration.

Med de tunnare skivorna kan du klä utsidan av ljuset direkt och bara värma stearinet lite så att varje skiva fäster.

Spridda i mängder på mitten av bordet, placerade på en bädd av gröna kvistar: du kan använda grankvistar speciellt under jultider, men också andra växter med alla slags blad ... Eucalyptus eller höstens praktfulla löv. Varför inte lägga till lite mossa och blommor på våren? Kort sagt, idéerna är många, det är bara att ta inspiration från naturen.

Advertisement

Helt enkelt ihopstaplade, med en liten kotte på toppen. Enkelt och effektivt.

De är fina, inte bara med tallkottar, utan också med bär och andra frukter, till och med helt enkelt placerade inuti en gammal glasbägare

Advertisement

När du lägger dem på bordet kan du också pynta dem med kryddnejlika, och så doftar de ännu mer.

Det finns också dekorationer som du kan hänga upp: dessa kedjor av apelsinskivor kan du till exempel låta falla från en gren som hänger ovanför bordet!

Advertisement

Och om du vill matcha med annat pynt i rummet kan du göra en krans som den här.

Gillar du dekorationer med torkade apelsinskivor?

Advertisement