Inte den gamla vanliga hemsökta pumpan: släpp loss din fantasi och rista superroliga halloweenpumpor

av Marika Grimaldi

19 Oktober 2021

Inte den gamla vanliga hemsökta pumpan: släpp loss din fantasi och rista superroliga halloweenpumpor
Advertisement

Att fira Halloween är ett riktigt sinnestillstånd: lite spänning och mycket kul som varje år tillåter oss att släppa loss vår påhittighet, och alltid på nya sätt. De pumpor som används för många säsongsdekorationer klär sig i mer eller mindre skrämmande uttryck efter smak, men framför allt kan de bli verkligt fantasifulla dekorationer.

Inte bara lyktor med skrämmande uttryck, utan också söta små monster eller bedårande små djur, och mycket mer. Låt dig inspireras av idéerna nedan för att dekorera på ett annolunda sätt både inomhus och varför inte, även i trädgården.

Advertisement

Och om ett spöke som bara vill bli vän med oss kikar ut ur pumpan? 

Advertisement

En gullig liten uggla: det är en perfekt idé för mindre pumpor, men det går med vilken storlek som helst och genom att byta solrosfrön mot mandel eller använda pumpafrön på en vit pumpa skapar du många söta kombinationer.  

 Andra idéer du kan kopiera för att dekorera entrén eller lägenheten med skogens djur, med lite färg, filttyg, knappar och kvistar.

För den som önskar en mer traditionell och lite läskigare dekoration: en häxa! Pumpans stjälk är perfekt som näsa och så behöver du bara rista toppen utan att karva ut någonting.

Barnen kommer att älska pumpan som förvandlats till ett vackert lejon och du behöver inte ens rista, på så sätt kan du kanske spara och äta pumpan i lugn och ro efteråt. 

Advertisement

Några majsblad och vips blir pumpan blir ett huvud! Påminner lite om fågelskrämman i Trollkarlen från Oz, tycker du inte? 

En mycket trevlig idé är även den att rista ovala tecken som "o" i ordet "boo!" Perfekt som lykta. 

Advertisement

Ett lyxigt spindelnät för dig som önskar en lykta med gnistrande detaljer. 

Pumpor med stora tänder och även med tandställningen i sikte: de kommer säkert att få de förbipasserande att le!

Advertisement

Det behövs bara en gammal lampskärm och ett par glasögon och här är en bisarr mormor med stora örhängen och en sminkad mun! 

Skulle det inte vara fantastiskt att ha dessa färgglada och mycket fina små monster som hälsar oss välkomna?
 
Hur vill du rista din Halloween-pumpa?

Advertisement