Grilla i trädgården: gör din egen grill med DIY, även om den bara är tillfällig

av Hanna Birgitta Nilsson

21 Augusti 2021

Grilla i trädgården: gör din egen grill med DIY, även om den bara är tillfällig
Advertisement

Att laga mat på grillen smakar inte bara bättre, utan betyder också att vara utomhus, kanske i sällskap med gäster som du kan tillbringa en rolig dag med. Därför kan du uppleva utomhusutrymmen på ett riktigt trevligt sätt genom att ha en höjdpunkt i trädgården eller till och med på balkongen eller terrassen där du kan organisera en lunch eller middag.

Men om tanken på att bygga grillar skrämmer dig, kanske du kan använda enklare gör-det-själv-lösningar, även om de bara är tillfälliga: terrakottagrytor, betongblock och till och med ihåliga tegelstenar kan faktiskt bli grillar. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

motherearthnews.com

motherearthnews.com

En tegelgrop, med ett galler över och en öppning i botten för att hantera elden. Mer eller mindre hög beroende på din smak, det är ett enkelt projekt som kan göras mycket snabbt. Uppenbarligen behövs eldfasta tegelstenar så att de tål värmen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En improviserad lösning för dem som inte har utrymme: en enkel terrakottagryta med grillgaller och fat som fungerar som lock: den är mycket sparsam men för små mängder mat fungerar den.
 
 
 
 
 
 
 

blog.harborfreight.com

blog.harborfreight.com

Det finns också indikationer för att omvandla metalltunnar till grillar, som sedan kan placeras på olika typer av stöd.
 

Pinterest

Pinterest

En hörngrill, med tegelstenarna som används för väggen och en sidoplatta som kanske täcker trä eller redskap, och som samtidigt fungerar som en stödhylla. Det är en liten och kompakt modell, men estetiskt lite mer raffinerad än många andra, lämplig för dem som inte har mycket utrymme tillgängligt.
 
 
 
 
 
 
 

thesurvivalgardener

thesurvivalgardener

En annan idé att bygga på nolltid: med perforerade betongstenar, som är robusta och tåliga och kan monteras som du föredrar.
 
 
 
 
 
 
 

Advertisement
sumiyakiji.blog.fc2.com

sumiyakiji.blog.fc2.com

I det här fallet användes en betongkanal: ännu ett enkelt och ekonomiskt material för små grillar, utan att behöva bygga något för stort.
 
 
 
 
 
 
 

Pinterest

Pinterest

Sedan finns det braziers, som den här i metall eller kanske kan byggas i murverk, som fungerar som utomhuseldstäder och sedan, med galler som vilar ovanpå eller är upphängt ovanpå, som den här på bilden som stöds av en robust stolpe, blir en mycket originell grill.

Hur skulle du vilja grilla hemma?

Advertisement