Försköna ditt hem med dessa DIY-projekt som också passar för nybörjare

av Hanna

22 April 2021

Försköna ditt hem med dessa DIY-projekt som också passar för nybörjare
Advertisement

Ibland verkar försök att göra-det-själv vara bara för ett fåtal, men det finns många viktiga underhålls- och förbättringsarbeten i huset som kan utföras även av dem som är nybörjare med DIY.

Det handlar bara om att komma igång och hitta det projekt som passar dig - att fixa en struktur, byta ut möbler eller lägga till dekorativa detaljer är aktiviteter som alla kan göra. Välj sedan ditt projekt, beväpna dig med verktyg och material och börja förvandla utseendet på ditt hem.

Accentvägg

Accentvägg

Pinterest

Om du föredrar att testa dina designfärdigheter, sök på nätet efter idéer för att skapa en accentvägg, det vill säga väggen i ett rum som är inredd i kontrast till de andra. Du kan göra detta genom att måla den med en annan nyans, tapetsera, dekorera med washi-tejp eller måla för hand, men också skapa lister eller utrusta den med växter, fotoramar och tusen andra idéer.

Advertisement

Tvättstugan

Tvättstugan

Pinterest

Om du vill kombinera design och konstruktion, överväga att göra tvätthörnan bekvämare och vackrare: vi måste alla tvätta, men att ha ett hörn i ett särskilt rum med hyllor, krokar, lådor och alla lösningar som hjälper till att förvara det som används för att tvätta kläder och hushållslinne på ett ställe är mycket bekvämt. Bygg också hyllor, dekorera väggen, ändra skåpets färg och skapa ett vackert och funktionellt hörn.

Garaget

Garaget

Pinterest

För många är garaget inte bara platsen där du parkerar din bil, utan också ett förråd för allt du bara behöver ibland och som inte får plats i huset, liksom kanske en liten verkstad för gör-det-själv jobb. Det finns tusen olika lösningar för att förse garaget med hyllor och möbler som hjälper oss att hålla ordning, från de enklaste (som perforerade paneler) till de mer komplexa (som hyllor som hänger från taket).

Isolera vinden

Isolera vinden

Pinterest

Utrymmet under taket som vi ofta använder som förråd är i allmänhet inte färdigt eller beboeligt, kanske till och med dragigt, vilket resulterar i en stor energiförbrukning under de kalla månaderna för att värma upp resten av huset. Att isolera det är ett projekt som bör övervägas på allvar, och det finns sätt att göra det själv: medan sprutning av isoleringsmaterial är ett mer professionellt jobb är det inte så svårt att skära rullar av värmeisoleringsmaterial. Kom dock ihåg att bära nödvändiga skydd för händer, mun och näsa.

Staket

Staket

Pinterest

Med pallar eller mer detaljerade: trädgårdsstaket är ett av de enklaste DIY-jobben, liksom att installera en trädgårdsport!

Advertisement

Fixa terassen

Fixa terassen

Pinterest

Om du har en solterrass av trä måste den underhållas ständigt, att kontrollera brädornas eller räckenas skick och ingripa med nödvändiga reparationer är ett perfekt sätt att bekanta dig med gör-det-själv världen.

Förbättra entrén till huset

Förbättra entrén till huset

Pinterest

Måla om, ändra ytterdörren, fixa steg eller gör dem mindre hala: det finns många ingrepp som kan utföras vid ingången till huset.

Advertisement

Fixa garageuppfarten

Fixa garageuppfarten

Pinterest

Om du har en skadad uppfart eller område i asfalt, betong eller liknande kan du leta efter enkla metoder för att reparera dem och ge dem en helt ny lyster. Faktum är att det finns många produkter som kan spridas för att återställa uppfarten och få hela huset (och trädgården) att se mer välskött ut.

 

Lycka till!

Advertisement