Feng shui: tips och ritualer för att börja din dag på rätt sätt

av Hilda Maria Morgan

07 Juni 2024

Advertisement

Den uråldriga kinesiska konsten Feng Shui föreslår rätt utformning av hemmiljöerna för att främja harmoni, välbefinnande och välstånd och behålla dem i våra liv. Vårt hem betraktas som en förlängning av vår kropp, måste enligt Feng Sbhui möbleras och inredas med stor omsorg och uppmärksamhet för att alltid garantera oss det psykofysiska välbefinnande som krävs för att möta vardagen, men också för att locka fram lycka och välstånd på jobbet, på det ekonomiska området och för våra relationer.

Nedan tipsar vi om några Feng Shui-ritualer för att alltid börja dagen på rätt sätt.

Advertisement

1. Betydelsen av elementet vatten

Lydia Borkaii Ainoo/Wikimedia Commons

Vatten är ett grundläggande element för att främja välstånd och rikedom och för att säkerställa välbefinnande och lugn. Placera en inomhusfontän eller ett akvarium i ditt hem, det milda porlandet av vatten ger dig omedelbart en känsla av lugn och stillhet. Ta en dusch eller drick ett generöst glas vatten på morgonen så fort du vaknar, det hjälper dig att möta dina dagliga åtaganden med större lugn.

Advertisement

2. Naturliga element

Pexels

Att tillföra naturliga element till din hemmiljö, som möbler och tillbehör i trä, naturliga inredningstyger som bomull eller ull, men även gröna växter i krukor, kan balansera upp atmosfären inne i ditt hem igen genom att skapa kontinuitet med uteplatsen. De naturliga elementen kommer att gynna det kontinuerliga och naturliga flödet av energiflöden, främja välbefinnande och påminna om välstånd ända från ögonblicket du vaknar.

Dessutom kommer de gröna växterna hjälpa till att rena luften och göra dina rum mer livfulla och fulla av energi, förmedla positivitet och en önskan att göra.

3. Städa regelbundet

Pexels

Det finns inget värre för din energi än att vakna upp i ett kaotiskt, rörigt rum eller hus. Faktum är att oreda blockerar energiflödet och kan i sovrummet hindra din sinnesfrid under sömnen. Av denna anledning är det viktigt att ta bort alla föremål som du inte längre använder och lägga undan alla dina redskap och tillbehör direkt efter användning, så att dina utrymmen alltid förblir rena, prydliga och fria från hinder.

Dina energinivåer kommer också att öka tillsammans med ditt goda humör.

4. Rätt morgonrutin

Pexels

Skapa en positiv morgonrutin, som gör att du kan återupptäcka den rätta entusiasmen för att möta allt som väntar dig under dagen: ät en hälsosam och riklig frukost, ta hand om dig själv genom att ägna dig åt din skönhet och ta hand om din kropp och bädda sängen innan du går ut för att se till att du börjar dagen på rätt sätt.

Alla har sin egen personliga rutin för en bra start på dagen, som måste väljas utifrån var och ens behov och preferenser. På så sätt kan du lämna hemmet med rätt mängd optimism.

5. Använd mjuka färger

Pexels

Att inreda ditt hem med mjuka pastellfärger och neutrala nyanser kommer att vara ytterligare ett bidrag till att skapa en behaglig och avkopplande atmosfär i ditt hem, till skillnad från starka och intensiva färger som istället kan blockera energiflödet. Välj särskilt till sovrummet därför neutrala nyanser och mjuka färger, de kommer att främja avkoppling och hjälpa dig att vila optimalt på natten och vakna på morgonen med en större energiladdning.

Använd dessa Feng Shui-tips i ditt hem för att alltid börja din dag på rätt sätt!

Advertisement