Gula fläckar i toaletten? Ta bort dem enkelt med de mest effektiva naturliga medlen

av Hilda Maria Morgan

03 Juni 2024

Advertisement

Kalk- och smutsrester kan lätt fastna i toaletten, vilket skapar irriterande och fula gula fläckar som inte bara skadar vårt badrums utseende, utan även äventyrar dess hygien.

Att ta bort dessa gula fläckar kan vara ganska komplicerat, men genom att känna till rätt metoder kommer det att vara möjligt att lösa situationen helt och utan överdriven ansträngning.

Nedan förklarar vi de effektiva naturliga metoderna för att ta bort gula fläckar från din toalett.

Advertisement

Citronsaft för att ta bort gula fläckar från toaletten

Educational_Bath9359/Reddit

Det naturliga medlet för att eliminera gula fläckar från din toalett finns alltid tillgängligt i ditt skafferi och kan ge dig riktigt exceptionella resultat: citronsaft är en perfekt produkt för att eliminera kalkavlagringar och samtidigt bleka ytan på din toalett och få den att skina igen som om den precis köpts.

Allt du behöver göra är att applicera ett glas citronsaft direkt på ytan som ska rengöras eftersom dess syrlighet tar bort beläggningar, eliminerar de gula fläckarna och gör den ren igen. Låt det verka i några minuter innan du skrubbar och sköljer.

Om fläckarna är särskilt envisa kan du också lägga till två glas bikarbonat till citronen, som med sin blekande effekt kommer att öka effektiviteten av det första medlet.

Om du däremot vill att din lösning också ska ha en desinficerande och doftande verkan, kan du tillsätta några droppar eterisk tea tree-, lavendel- eller eukalyptus-olja till citronsaften som också kommer att ge ditt badrum en behaglig doft.

Advertisement

Andra användbara medel mot gula fläckar i toaletten

Pexels

Citronsaft är inte det enda naturliga botemedlet som är användbart för att ta bort gula fläckar i toaletten:

  • citronsyra, den svaga syran som finns i citronsaft, är ett annat särskilt effektivt botemedel mot kalkavlagringar och du kan använda den ensam genom att hälla ett glas citronsyra eller med en blandning bestående av 100 gram bikarbonat och 75 gram citronsyra syra i toaletten och låta det verka i 30 minuter innan du sköljer med mycket vatten;
  • vit vinäger innehåller också en svag syra som är mycket effektiv för att ta bort kalk; i detta fall kan den vita vinägern hällas direkt i toaletten efter att ha spritt ut natriumbikarbonat i den; låt verka i minst 10 minuter, upp till 20 minuter vid särskilt envisa fläckar, och skrubba med lämplig borste.
  • slutligen, Coca Cola är ett oväntat men otroligt effektivt botemedel för att rengöra toaletten; förutom att lösa upp blockeringar kan den här drycken faktiskt också hjälpa dig att eliminera ingrodda och gula fläckar, häll helt enkelt i Coca Cola i toaletten och låt den verka i några timmar innan du skrubbar med tandborsten, din toalett blir lika vit och glänsande som ny.

Tack vare dessa tips kommer din toalett att bli vit och glänsande igen!

Advertisement