Inred balkongen med lastpallar: idéer för att förvandla din utehörna

av Hilda Maria Morgan

04 Juni 2024

Advertisement

Njut av balkongen med hjälp av lastpallar: det är ett gör-det-själv-projekt inom räckhåll för alla, som verkligen kan revolutionera utseendet och komforten på ditt utomhusutrymme. Är det inte mycket bättre att ha en bekväm soffa istället för enkla stolar? Ibland gör balkongernas storlek det inte lätt för oss att köpa möbler som passar bra, om du istället gör dem för hand blir allt måttbestämt. Och genom att använda lastpallar för att skapa möbler behöver du aldrig spendera en förmögenhet!

Advertisement

Möblera balkongen med lastpallar

@urbannaturekid /Instagram

Att använda lastpallar är en gör-det-själv-praxis som är välkänd för alla, och fortsätter att vara framgångsrik på grund av dess praktiska egenskaper och det faktum att det visar sig vara effektivt, tillfredsställande och ekonomiskt att använda sig av dessa jämfört med många andra projekt.

Att montera en struktur som den som behövs för en soffa, eller ett litet bord att använda på balkongen, kräver faktiskt inte särskilt mycket erfarenhet och är därför en gör-det-själv-aktivitet som till och med kan utföras av nybörjare.

Advertisement

Gör utrymmena personliga

@balconyblog/Instagram

Förutom den ekonomiska sidan, är det den stora mångsidigheten hos dessa föremål som gör dem så önskvärda: det kan räcka att bara placera den ena ovanpå den andra, mot en vägg, så har du skapat en soffa. Om vi ​​tar en lastpall och fixerar den vertikalt på ena sidan av denna bas skapar vi ryggstödet. Om vi ​​istället tar en lastpall, delar den på mitten, överlappar varandra och använder extra träplankor på den övre skivan, skapas ett soffbord.

Dessa idéer fungerar alla utmärkt på en balkong!

Det finns även plats för förvaring, i lastpallsoffan

@fairpencil/Instagram

Om strukturen på soffan på balkongen i huvudsak görs genom att sätta ihop två lastpallar ovanpå varandra, då kommer du också att få ett tomt utrymme mellan dem: man kan sätta lampor där, eller använda platsen för att förvara föremål eller, som du kan se här, till och med skapa speciella lådor! Så det kommer inte finnas något behov av en annan möbel för att förvara dina saker!

Välj den stil du vill ha

uminous_terrace/Instagram

Träet på lastpallen är obehandlat och inte värdefullt, förstås. Så det första resultatet verkar alltid väldigt rustikt och inte särskilt raffinerat. Men det betyder inte att det måste förbli så: du behöver bara anstränga dig lite och hitta rätt inspiration och genom att kombinera färger (eller till och med bara naturliga impregneringsmedel) kan varje möbel få ett betydligt mer raffinerat utseende. Och så kan vi ta hjälp av madrasser, kuddar, filtar och liknande.

Modeller för alla behov

@mac.est_/instagram

Vi sa att lastpallar blir vad vi vill ha, och inte bara designmässigt utan framför allt storleksmässigt! Alltså går det att göra små sängar att använda på balkongen, men även L-formade soffor, med mer eller mindre stora sittplatser beroende på vad som får plats. Och de kan också ha armstöd eller till och med plats för att sätta in blomkrukor.

Advertisement

Dekorera varje del av balkongen med lastpallar

@goldenethan2014/Instagram

Inte bara platser för att sitta och koppla av: med en lastpall kan vi skapa vertikala planteringskärl, både sådana som kan placeras på husets yttervägg och kanske på balkongräcket, som bara är till för oss, men de kan också dekoreras med ljussilngor för att skapa en unik atmosfär på kvällen.

Skötsel av lastpallar utomhus

@viewsbalconybar/Instagram

Eftersom lastpallarnas trä, som vi sagt, är ett fattigt och obehandlat trä, är det upp till oss att göra det perfekt att användas utan problem och även för att stå emot utomhusväder så länge som möjligt.

Det första du ska göra är att perfekt slipa hela träytan som kan komma i kontakt med oss ​​eller med möbeltygen som vi kommer att lägga där på, för att undvika flisor och strävhet som kan skada oss eller förstöra tygerna. Detta inkluderar, förstås, att noggrant slipa varje hörn och kant.

Advertisement

@nairobi_woodlands/Instagram

Sedan är det nödvändigt att behandla träet: inte bara på en estetisk nivå för att få önskad färg, utan framför allt med skyddande färger som kan skydda det från skador orsakade av vatten och frost, men också av solen.

@balconyblog/Instagram

Det räcker med att sköta träet lite varje år innan sommarens början så kommer dina lastpallmöbler hålla länge!

Advertisement