Känner du till betydelsen av orkidéer baserat på färg? Ta reda på vilken du ska välja för dina presenter

av Hilda Maria Morgan

03 Juni 2024

Färgad orkidé
Advertisement

Orkidéer är bland de mest uppskattade krukväxterna för deras skönhet och elegans och deras blommor har alltid förknippats med lust och sensualitet, men också med fertilitet, moderskap och också virilitet och mer allmänt med överflöd.

Orkidéernas budskap, som med alla andra blommor, skiljer sig beroende på färgen: vet du vilken färg du ska välja till dina presenter? Vi föreslår en kort guide nedan.

Advertisement

1. Orange orkidé

Yun Huang Yong/Flickr

Denna blomma representerar entusiasm, vitalitet, fräckhet och mod; ge den som gåva om du vill ge mottagaren energi och kreativitet och därför med anledning av en nystart eller för att fira uppnåendet av ett mål eller också om du vill lyfta humöret hos mottagaren av din gåva.

Denna blomma är också perfekt att ge till energiska och ljusa personligheter, ofta i en bukett i gula nyanser.

Advertisement

2. Blå orkidé

needpix.com

Otroligt eleganta och av sällsynt skönhet, blå orkidéer kan förmedla olika budskap: å ena sidan är de perfekta till vänner, partners, kollegor och släktingar som vi vill ge ett budskap om fred eller harmoni till, även i ett försök till försoning. Å andra sidan kan du dock också välja dessa blommor för att kommunicera hopp, för att förklara din kärlek utan att våga gå längre. Faktum är att dessa blommor också representerar hopp om en kärlek som kanske är omöjlig eller i alla fall i något som kommer att bli svårt att uppnå.

3. Grön orkidé

Gröna orkidéblommor

Peakpx

Orkidéernas milda naturliga gröna färg kommer att ge elegans till buketterna där de sätts in, och ge friskhet och hopp till dem som tar emot dem. Denna blomma är idealisk som present till någon som går igenom ett känsligt ögonblick och behöver återfå hopp och tro.

4. Lila orkidé

PickPik

Lila är vishetens färg och av denna anledning bär orkidéer av denna färg ett budskap om måttlighet, lugn, rättvisa och försiktighet. De är de idealiska blommorna att ge till alla yrkesverksamma som sysslar med rättvisa: advokater, domare, yrkesverksamma inom socialtjänsten, psykologer, biktfader. På det sentimentala området är den lila orkidén också perfekt för en årsdag eller ett bröllop, eftersom den sänder ett budskap om stabilitet och påminner din partner om att dina känslor kommer att motstå allt, till och med tidens gång.

5. Vit orkidé

Pixabay

Vitt är elegansens och renhetens färg och är därför alltid att föredra för bröllop, där orkidéer kan passa perfekt in i brudens bukett eller för dekorera bord och miljöer, men även brudgummens knapphål.

Denna blomma representerar ren och oskyldig kärlek och är också lämplig som en gåva till mammor, kanske i samband med deras födelsedag eller en fest, men också till mor- och farföräldrar, för att vittna om de ädla och respektfulla känslor vi känner för dem.

Advertisement

6. Gul orkidé

Pixabay

Gult är färgen på vital energi och glädje och förmedlar hos orkidéer därför dynamik, optimism och vitalitet. Som en symbol för en positiv inställning till livet och gott humör, ges den ofta som en gåva till vänner som ett vittnesbörd om vikten av delad glädje, medan den om den ges till en partner kommer att vara ett vittnesbörd om den glädje och humor som gör förhållande långvarigt.

Perfekt för festliga tillfällen som födelsedagar, årsdagar eller firande av framgångsögonblick.

Vilken orkidé skulle du vilja ge i present nästa gång och till vem?

Advertisement