Färgerna för att inreda badrummet som aldrig kan bli fel: nyanserna som föredras av inredningsarkitekterna

av Hilda Maria Morgan

25 Maj 2024

Advertisement

Nytt badrum eller ett som ska renoveras: vilken färg väljer vi? Förutom klassiskt vitt, vilka andra färger kan man välja? Några nyanser av grått, rosa eller grönt, kanske. Eller mer levande och iögonfallande nyanser, för den som vill våga lite! På listorna som utformats av inredningsarkitekter finns det många nyanser, och med några års mellanrum ser vi uppkomsten av trendiga nyanser som markerar en era. Låt oss tillsammans ta en titt på de populäraste nyanserna för badrummet.

Advertisement

1. Flyktig salviagrön

upgradesign.blog

Grått har alltid varit populärt, medan det gröna området har haft "in and off"-perioder. Mötespunkten för dessa två kromatiska sfärer fortsätter dock att stanna i toppen av de mest älskade färgerna inom inredning, och är en av dem som alltid fungerar i badrummet: vi pratar om salviagrönt, en mycket delikat, skulle vi säga flyktig, pastellfärg, som gränsar till det gråa och alltid upplevs avkopplande och elegant, men inte självklart.

Advertisement

2. En varm och djärv olivgrön

@emilybrookscolour/Instagram

Olivgrönt har dykt upp bland trenderna under några år nu: i den kalla undertonen är det en starkare version av den salviagröna som älskas i modern design, men i den varma är den perfekt för färgpaletter åt vintage-hållet – och därför även för inredningar som är inspirerade av de senaste decennierna, särskilt 1970-talet.

3. Beige, på ett nytt sätt

@haausdesign/Instagram

När man talar om beige, kommer man först och främst att tänka på en varm färg, med en vitgrå nyans som går mot det gula hållet. Men tänk om vi istället tog bort all värme? Vi skulle hitta den fräschaste versionen av beige som är supersnygg, mildare än duvgrå, och lämplig för att fylla bakgrunden till en badrumsinredning som är vit eller svart, men inte bara!

4. Den starka karaktären hos mörkgrå

sgsdesigninteriors/Instagram

Vill du ha en mörk färg till ditt badrum? Utan att överdriva så att det blir svart – som är snyggt, men svårt att hantera – kan man sluta ett ögonblick tidigare, så att det blir mörkgrått: atmosfären är alltid mycket stark, men det är en neutral nyans som är mycket mildare i sin estetiska framställning.

5. Svart och vitt: inget annat behövs

Pinterest

Om väggarna är vita, oavsett om det är gips, keramik eller kanske natursten med ådror, så kan den fasta inredningen vara svart, så att uppmärksamheten fokuseras på former och material!

Advertisement

6. Lanvendel

elsantuariodelequilibrio.com

Låt oss gå vidare till pastellfärger och mer romantiska färger: lavendel är perfekt för att skapa en delikat och avkopplande kokong, samtidigt som den förblir en något mindre tydlig nyans men alltid ljus och lätt att matcha med den vanligaste badrumsinredningen.

7. Blåklintsblå

reuschinteriordesign.com

Blåklintens kronblad för att få en mer intensiv färg, eller förgätmigej: vi kan ta dessa två ytterligheter för att hitta den ljusblå/blå nyansen som passar bäst för vårt badrum. De matchar båda vita, blå och gnistrande metaller!

Advertisement

8. En livlig turkos

@catherinerowedesigns/Instagram

Du kommer in i badrummet och du känner att du är omgiven av havets turkosa vatten, under solen och omgiven av ljusa färger: detta är intrycket som ett turkost badrum kan ge. Inslag av vitt, lax och guld (eller koppar) passar perfekt för att berika miljön.

9. Djup plommon

plan-home.com

Sammetslen, med ett mjukt och nästan outgrundligt djup: med mörk plommon kommer ett badrum fullt av karisma och en nick till tidstypiska miljöer.

Advertisement

10. En gammeldags och matt rosa

Marlies Van Kerkhove/Pinterest

Fint dammig finish på en antik men varm rosa, som går mot en delikat lax: det är en perfekt nyans för ett puts, och som även kan kombineras med de glansiga versionerna av kakelbeläggningar, om så önskas. Skapa ett välkomnande, ljust och prestigelöst badrum.

11. En skvätt mandarinenergi

At The Picket Fence/Hometalk

Du tycker inte att det är nödvändigt att ingripa på de vita väggarna, okej. Men tänk om du fortfarande ville få en fläkt av energi till ditt badrum? Golvet kan vara ett dyrt och krävande val, kanske till och med riskabelt... Men taket mycket mindre! Det lämpar sig bättre för att hysa den oväntat färgade ytan som livar upp allt, speciellt om det är högt i tak. Vad skulle du då säga till den livliga tonen i en nyans som får dig att tänka på mandariner?

Vilken färg skulle du vilja dekorera badrummet med?

Advertisement