13 utmärkta idéer för att göra din solfjäder personlig och göra den till en oslagbar accessoar för sommaren

av Hilda Maria Morgan

21 Maj 2024

Advertisement

En solfjäder i rätt stund, när värmen känns kvävande och luften står still, kan göra stor skillnad. Det är därför dessa tillbehör, även om de är kopplade till tradition, aldrig försvinner och faktiskt alltid kommer ut till användning varje år. Men vi kanske inte alls gillar de där billiga som vi alltid skulle kunna ha med oss ​.

Ändå skulle saker och ting kunna förändras om solfjädern, även sådana superbilliga av papp, var ett uttryck för stil, ett uttryck för personlig smak eller till och med ett föremål med lite ironi. Det finns många sätt att göra solfjädrar personliga, inspireras av idéerna nedan!

Advertisement

1. Dekorera pappret med abstrakta mönster

acreativemint.typepad.com

Geometrier, men också stiliserade blommor, prickar: det finns ingen gräns för hur vi kan dekorera det vita (även färgade) papperet på en solfjäder. Så välj några dekorativa mönster som du gillar, och replikera dem med markörer, eller också med färg och penslar!

Advertisement

2. Personlig skrift

gigiandolive.com

På papperssolfjäder, och på trä- eller bambu-solfjädrar, är det verkligen lätt att skriva vad du vill. Av denna anledning blir en idé som kan uppskattas som en present till brudtärnor eller till och med till bröllopsgäster, men då måste den idén också anpassas till våra konstnärliga fantasier.

Föreställ dig ett effektfullt ord, såväl som namn, eller ironiska fraser, favoritcitat... Leta efter det bästa typsnittet, och vi svarar genom att skriva, måla eller skriv ut det på papper och klistra fast det där på!

3. Djuravtryck

JoLaing/Pinterest

För att dekorera en träsolfjäder är det bäst att använda temperafärger eller akrylfärger som appliceras med en pensel. Titta vilket fängslande resultat det blir med ett djurtryck, till exempel ett leopardmönster.

4. Akvareller på papper

fairydustteaching.com

En perfekt idé för barn som kan leka med att sprida ut nyanserna av akvareller på en solfjäder. Det finns ingen felaktig kombination!

5. En färglad by

eventail-rouge.com

Många små hus, som man upptäcker när solfjädern öppnas: du kan måla en hel pittoresk by!

Advertisement

6. Som fjärilsvingar

numarmenorca.blogspot.com.e

De som är skickliga när det gäller att måla och rita kan prova sig fram med ett sådant här projekt: att återskapa fjärilsvingarnas vackra mönster på sin solfjäder. Tänk vilken effekt det blir när du fläktar med den sedan.

7. Glada citrusfrukter

myavenio.blogspot.com

Visst är en apelsinklyfta den perfekta dekorationen för formen på en solfjäder?

Advertisement

8. Frukt efter smak

dapperday.com

... Eller, en mer bubblig gul citron, eller en uppfriskande skiva vattenmelon... Det finns så många idéer!

9. Pyrografi på träribbor

@maresacarles/Instagram

En annan idé att "stjäla" från bröllopsfavoriterna: om solfjädern är gjord av trä, varför inte gravera in namn, eller fraser, eller datum eller något annat du vill ha på handtaget eller vid basen av pinnarna, med hjälp av en pyrograf? Så det finns ingen risk att den bleknar eller förstörs!

Advertisement

10. Även bara på ena sidan

artemolie.com

Vem har sagt att dekorationer på solfjädrar måste ta upp allt tillgängligt utrymme? Även bara några element skrivna eller målade på ena sidan kan vara mer än tillräckligt.

11. Blomskott

decoracion2.com

Blomskott och kvistar, som sträcker sig upp från en kant eller från ett hörn, fungerar perfekt för att bara dekorera vissa delar.

Advertisement

12. Färgmönster

estampaciontextil2010.blogspot.com.es

När färgkombinationen är vacker, duger vilket dekorativt mönster som helst, även abstrakta!

13. Gör din egen solfjäder med papperstallrikar

thepinterestedparent.com

Har du ingen solfjäder att dekorera? Då kan du göra din egen med platta träpinnar och en papperstallrik. Det är ett enkelt och roligt projekt att prova, gärna även i sällskap med barn.

Hur skulle du dekorera din idealiska solfjäder?

Advertisement