3 mycket enkla gör-det-själv-projekt som kommer revolutionera tvätthörnan

av Hilda Maria Morgan

05 Maj 2024

Advertisement

I varje hem finns ett hörn där vi samlar all tvätt, och det finns vanligtvis minst en eller två stora tvättkorgar på golvet redo att ta emot kläder och hushållslinne som behöver tvättas. Det skapas berg av tvätt på ett ögonblick och vrån förblir ständigt i kaos. Det bästa är att använda flera tvättkorgar och dela upp tvätten, men hur undviker du att ta upp mycket plats rörigt på golvet om du bara har ett litet utrymme till förfogande? Och om du skulle vilja ha en tvättkorg som hade den perfekta storleken för det utrymme som finns i ditt hem? Nedan finns några alternativ att överväga.

Advertisement

1. Platsbesparande tvättkorg med gör-det-själv

En vagn gjord av PVC-rör och en tygkorg, på hjul

Video tutorial via Build Things From Stuff/YouTube

Om det bara finns plats för en tvättkorg måste den vara tillräckligt stor för att rymma den laddning som ständigt skapas. Och om vi skulle vilja att korgen skulle ha den perfekta storleken för att fylla ett ledigt utrymme i tvätthörnan, genom att vända oss till ett enkelt gör-det-själv-projekt, skulle vi kunna göra den exakt i den stil vi föredrar.

Till exempel, som den som föreslås av kanalen Build Things From Stuff, som är gjord med en ekonomisk PVC-struktur, enkel att montera, som sedan rymmer en motståndskraftig tygpåse. Måtten, och mönstret eller färgen, kan väljas efter behov, men hjulen får inte saknas. Eftersom det i själva verket bara är en enda korg kommer den att fyllas och bli tung, och det är viktigt att kunna transportera den lätt!

Advertisement

2. Den chica varianten med kopparrör

Kopparrörsstruktur som stöder en stor rektangulär tygkorg

Video tutorial via TheSorryGirls/YouTube

En liknande idé, även om den föreslås utan hjul, är den som ges på kanalen The Sorry Girls, där det istället för PVC finns kopparrör. En lite mer chic look, men framför allt en idé som går att replikera till olika korgar, eventuellt som skulle kunna utvecklas på höjden, för att kunna ha en för hushållslinne, en för vita kläder och en för färgade kläder sida vid sida!

I de båda fallen som vi precis föreslagit är det en god idé att välja mycket motståndskraftiga tyger till korgarna som sätts in i strukturerna: eftersom de innehåller smutsiga kläder måste vi också kunna tvätta dem ofta, så välj gärna ett kraftigt bomullstyg, som kan tåla flera tvättar utan att förstöras för snabbt.

3. Den ena ovanpå den andra! Det utrymmesbesparande förslaget

En tvåvånings PVC-rörstruktur med hjul och hyllor att placera plastkorgar på

nor_affandi_nor/Instagram

Ett alternativ som är avgjort mer effektivt än de andra: en riktig vagn gjord av PVC-rör, komplett med ett bekvämt handtag som på kundvagnar eller för de för tunga laster. Den mest anmärkningsvärda egenskapen är att den är utrustad med två våningar, för att placera två korgar i en kolumn och använda det vertikala utrymmet, vilket ofta är viktigt i små hem. Således kan även billiga tvättkorgar av plast hitta sin specifika plats, utan att placeras ut huller om buller på golvet.

Liknande idéer gör det inte bara bekvämare att hantera mängder av tvätt, utan hjälper till att skapa ordning på en plats i huset där kaos tycks skapas spontant, och med tanke på att alla lösningar också håller tvätten borta från golvet blir det lättare att sopa och tvätta golvet när det är dags för det!

Advertisement