12 av de mest kreativa idéerna för att återvinna träkvistar och dekorera huset med fantasi

av Hilda Maria Morgan

25 Oktober 2023

12 av de mest kreativa idéerna för att återvinna träkvistar och dekorera huset med fantasi
Advertisement

Har du någonsin tagit en promenad i en park, trädgård eller skog och börjat samla kvistar? Det är roligt för alla åldrar, och om man får göra det är det också en trevlig aktivitet på stranden. Med vilken kvist som helst, även den tunnaste, kan du skapa något vackert att pynta ditt hem med.

Idéer för att dekorera väggar, skapa abstrakta former, bokstäver, riktiga tavlor. Men också idéer för att göra ljusstakar med dina egna händer eller till och med föremål att ha som prydnadsföremål av rent dekorativa skäl. Hitta inspiration nedan.

Advertisement

Det går att använda kvistar från vilken buske eller vilket träd som helst för att skapa kreativa pyssel. Även de tunna och flexibla: ibland behöver du bara fylla en vas med dem och redan det blir en fascinerande dekoration.

Advertisement

Det finns växter som har kvistar med vackra former, som ormhasselns grenar. De gör ett stort intryck även på egen hand!

Men självklart kan du roa dig genom att dekorera dessa grensammansättningar inuti vaserna på det sätt du föredrar: de kan bli stödet för att temadekorationer för de olika högtiderna, du kan lägga till låtsasblommor eller ljuslyktor och mycket mer!

Inramade kvistar

Ta kvistarna, arrangera dem på botten av en tavla så att de arrangeras konstfullt, på ett trevligt sätt, genom att sätta dit ramen skapar du ett litet, naturligt och intressant konstverk.

Det är en idé som också fungerar genom att använda flera identiska ramar tillsammans, där var och en innehåller en bit av helheten, som sprider sig horisontellt eller vertikalt på väggarna, men bara inom tavlans ramar!

Advertisement

Tänk om kvistarna själva skapade ramarna?

En trevlig idé för ett pyssel med barn är också att använda kvistar i ungefär samma storlek, ganska raka, och skapa gör-det-själv-ramar.

Med den här typen av hantverk kunde man knyta samman kvistarna och göra ramar att hänga upp som man sedan kan dekorera som man vill.

Advertisement

Ljushållare av kvistar

Om du har vanliga glas, eller gamla anonyma ljuslyktor i glas, och vill ge dem ett mer intressant utseende, är en alltid rolig och mycket uppskattad idé att täcka utsidan med identiska kvistar, alla skurna i samma höjd. Dessa ljushållare fungerar verkligen vid alla tillfällen och tider på året!

Det skulle vara ännu trevligare att skapa dekorationer som kunde användas som ljushållare, men också bara som prydnadsföremål. Med kvistarna kan du leka och skapa lite av varje, även stiliserade hus!

Advertisement

Dekorera ditt hems väggar med kvistar

Skapa trianglar, rutor eller andra enkla geometriska former genom att knyta ihop kvistarna och sedan kan du hänga dem på väggen. Så som de är, dekorerade med blommor, målade, inlindade i ljusslingor, eller använda som stöd för att hänga upp makramédekorationer... Det finns riktigt många idéer!

Du kan också använda dem för att rita bokstäver på väggen: meningsfulla ord, ett namn, initialer... Valet är ditt!

Advertisement

Kvistar används också ofta för att skapa kransar. Och från dem kan du också hämta inspiration till konstnärliga och naturliga dekorationer som du kan pryda ditt hems väggar med.

Redo att gå ut och samla kvistar?

Advertisement
Om du gillar detta så kanske du också gillar