Värm upp atmosfären i ditt hem genom att inspireras av dessa 18 förslag på romantiska lyktor

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2023

Värm upp atmosfären i ditt hem genom att inspireras av dessa 18 förslag på romantiska lyktor
Advertisement

Obotliga romantiker letar alltid efter några enkla sätt på att inreda sitt hem på ett mysigt och romantiskt sätt. Mellan hjärtan, mjuka tyger och färska eller torkade blommor finns det många föremål som kan bidra till att skapa en romantisk, varm och välkomnande atmosfär i ditt hem och lyktor är utan tvekan de bästa allierade vid detta tillfälle. Oavsett om de är med ljus eller små elektriska glödlampor, kan de med sina mjuka ljus omedelbart förändra atmosfären i vilket rum som helst.

I trädgården och på terrassen som i sovrummet, men även i vardagsrummet och på köksbordet är lyktor det perfekta inredningstillbehöret för att förvandla ditt hem till den romantiska sagomiljön som får dig att känna dig behagligt välkommen och bortskämd i en mjuk och omslutande famn.

Hitta inspiration förr varje miljö bland dessa 18 romantiska lyktförslag.

Advertisement

1. Romantiska utomhuslyktor i trädgården eller på terrassen

I trädgården eller på terrassen är det lätt att skapa romantiska hörn med hjälp av naturen och lyktor. Några få lyktor med enkla linjer prydda med små blombuketter och hängda från trädgrenar med rep är den idealiska lösningen för din romantiska relaxavdelning utomhus. Välj ljus för en mer romantisk känsla.

Advertisement

Din veranda kan även avnjutas på vintern och för att hjälpa till att skapa en romantisk atmosfär kan du inreda den med mjuka soffor, varma filtar och mattor och dra nytta av värmen från ljus: ljus på soffbordet, lyktor i hörnen och en ljusslinga med ett varmt ljus kommer att räcka för att skapa rätt atmosfär. Under den varma årstiden kan du helt enkelt byta ut mattan mot en bastmatta och de varma filtarna mot fräscha tyger som linne och bomull.

Entrén till ditt hem kan förvandlas till en romantisk välkomstkommitté genom att använda det varma och omslutande ljuset från lyktorna. Fördela dem på trappan eller på ingången eller vid entrén runt dörren. Du kan leka med olika former, storlekar och material för att skapa en romantisk växling av ljus. Använd lyktorna även på terrassen, fäst dem vid glasdörren eller längs räcket. Deras effekt kommer att vara underbar.

Papperslyktor är perfekta för att skapa en romantisk och lekfull atmosfär på samma gång, den kommer att följa dig i dina stunder av avkoppling utomhus oavsett årstid. Välj vita eller neutrala och ljusa färger för en mjukare och mer delikat atmosfär och ackompanjera papperslyktorna med ljusslingor med runda lampor och glaslyktor med ljus i hörnen.

2. Romantiska lyktor som bordsdekoration

Oavsett om det är en viktig händelse som ett bröllop eller en högtid eller en enkel middag för två, är det väldigt enkelt att skapa den rätta romantiska atmosfären vid ditt bord med hjälp av lyktor. Prova en lykta med essentiella linker på en liten träbricka bredvid en glasvas med färska blommor. Det kommer att vara den perfekta bordsdekorationen oavsett tillfälle.

Advertisement

En hög lykta omgiven av små vaser med suckulenter, mossa och små ljusstakar i glas utgör en enkel men mycket effektfull bordsdekoration och kommer säkerligen att vara de bästa huvudpersonerna för att göda din romantiska sida.

För maximal romantik, välj en vintage lykta med utarbetade dekorationer placerade på en bädd av blommor. Det är enkelt att skapa rätt atmosfär med rosor och små vita blommor som omger en ljuspunkt.

Advertisement

Om du letar efter ett sätt att lägga till originalitet till romantiken, välj en lykta med en originell geometrisk form med ett ljus och en liten ljusslinga med små vita ljus. Som tillbehör kan du istället för de klassiska blommorna välja små kvistar med blad och lika små, diskreta blommor.

3. Romantiska lyktor till ett sagovardagsrum

En liten buske omgiven av stora ljusa rottinglampor eller rottinglyktor kommer att förse ett hörn av ditt vardagsrum med stil och ge det en romantisk känsla som aldrig skadar. Komplettera det hela med ljusa tyger vad gäller gardiner och mattor.

Advertisement

En gammal oljelampa som har polerats kan bli ett romantiskt inredningstillbehör som smakfullt kommer att komplettera ditt vardagsrumsbord men det skulle också kunna fullända en möbel eller en hylla. Omge den med mjuka eller dyrbara tyger och placera den bredvid en vas med blommor för att fullborda den perfekta dekorationen.

Ett vardagsrum som kännetecknas av vita och ljusa färger är redan på väg att bli det perfekta romantiska gömstället, men om du dessutom till de mjuka, omslutande tygerna och avkopplande nyanserna också lägger till en ansamling av ljus och lyktor i glas, trä eller rep kommer det att förvandlas till en sagoplats på ett ögonblick.

Advertisement

Även en modern och minimalistisk inredning kan bli romantisk om du kompletterar den med lyktor. Välj en blandning av rotting, trä och metall för att lägga till originalitet till helheten. En rad små vita ljusslingor och romantiska ljushållare på möblerna blir grädden på moset.

Tänk om det bara fanns en ljuspunkt som dessutom var mycket viktig? En stor fyrkantig eller rektangulär lykta med många ljus inuti, kanske bredvid en stor vas med blommor, kan ge din relaxavdelning en romantisk atmosfär när du vill.

Advertisement

4. Romantiska lyktor i sovrummet

Dekorera din byrå med en stor lykta i metall med färska blommor, murgröna och ormbunkar och en ljusslinga med vita lampor. Det kommer att bli en utmärkt och romantisk god morgon varje gång du vaknar.

Finns det något mer romantiskt än en sänghimmel av lätta tyger? Använd den för att skapa den perfekta romantiska atmosfären genom att försköna den med ljusslingor med ett varmt vitt ljus och ljushållare vid fotändan av sängen. För att välkomna din partner ordentligt, lägg även till några röda rosenblad.

Advertisement

Hitta din romantiska sida även på ett vindsrum tack vare den skickliga användningen av lyktor. Ett ljus på nattduksbordet och en mjuk matta med två lyktor med enkla linjer, kanske i en konstig geometrisk form, kommer att avge ett varmt och mjukt ljus som omedelbart förvandlar ditt sovrum till ett extremt romantiskt bo.

En enkel glasburk kan på ett ögonblick förvandlas till en romantisk nattduksbordslykta. En extern metallstruktur och en kvist med gröna blad, äkta eller falska, kommer att räcka för att ditt sovrum ska bli en tillflyktsort för älvor och tomtar.

Letar du efter en snabb och enkel lösning för att lägga till en gnutta romantik på begäran? Det behövs inga stora projekt och genomarbetade dekorationer: vad sägs om till exempel en romantisk trälykta med utskurna former? Den kommer att skapa intressanta ljusspel på väggarna och alla möbler i ditt sovrum.

Älskar du också att lägga till romantik i ditt hem med lyktor?

Advertisement