15 möbelinredningstips för att göra ditt badrum originellt och välorganiserat

av Hilda Maria Morgan

08 Oktober 2023

15 möbelinredningstips för att göra ditt badrum originellt och välorganiserat
Advertisement

Att inreda sitt hem är verkligen ett nöje som kan tillfredsställa fantasin och, när arbetet väl är klart, uppfattningen om den förnyade miljön för dem som måste anta denna lilla utmaning. Det är faktiskt inte alltid så lätt att hitta rätt möbel till rätt pris och i rätt storlek, precis just den som du skulle vilja ha.

När det gäller att inreda ett badrum blir situationen ännu mer komplicerad: du måste ofta hantera blygsamma utrymmen där du bokstavligen måste lyckas få plats med alla nödvändiga möbler. Men det finns praktiska lösningar som kan tillfredsställa de flestas behov, låt oss titta på några av dem tillsammans.

Advertisement

1. Modern design

De som har möjlighet att använda tillräckligt med utrymme kan seriöst överväga att inreda sitt badrum med en modern design: med eleganta former och färger.

Mörkt trä för alla möbler, en stor spegel och ett stengolv med en nedsänkning med stenar, riktigt snyggt.

Advertisement

2. Väggskåp för alla organisatoriska behov

Men när du har att göra med mer blygsamma utrymmen måste du ta till några alternativ, som det som visas på bilden: en möbel som nästan helt täcker en vägg och vars hyllor är av idealisk storlek för att rymma vardagliga föremål.

Handdukar, borstar, kroppsvårdsprodukter: med liknande möbler kommer du att bli bortskämd med valet om var du ska förvara dina saker!

3. En vacker och praktisk träkonstruktion

Denna struktur är särskilt lämplig för dem som älskar en enklare men inte för den skull mindre funktionell design: likt en liten öppen trappa, erbjuder denna möbel möjligheten att organisera alla dina badrumstillbehör.

Högst upp kan du förvara föremål av mer daglig användning och av mindre dimensioner, och ju längre ner du kommer får du hyllor som kan ta emot allt större föremål. På den sista hyllan finns tillräckligt med utrymme för att rymma riktiga behållare för förvaring av handdukar eller tvätt.

4. Ett underbart platsbesparande skåp

När utrymmet inte finns... måste du skapa det! Tanken bakom den här bilden talar för sig själv: varför inte överväga att köpa ett skåp med en öppning som också kan fungera som en stödyta? Idén är lysande!

Att sminka sig är inte det enda möjliga alternativet: du kan placera en hudkräm på den medan du är upptagen med att smörja in dig eller också lägga hårtorken eller plattången där och kamma håret under tiden. Valet är upp till dig.

5. Enkel men förtjusande inredning

Med några få viktiga föremål är det möjligt att inreda ditt badrum på ett härligt sätt: lägg bara vantarna på ett högt skåp där du delar upp det mesta av dina saker och ett mycket mindre skåp som passar för att förvara ett par skor.

Det hela kompletteras av en vägghylla där du kan välja att placera en växt eller några doftoljor.

Advertisement

6. Väggbehållare

Just den här möbeln är otroligt användbar för den som ständigt vill ha allt inom räckhåll, bokstavligen: du behöver inte ens böja dig ner eller se dig omkring efter vad du vill ha eftersom det ligger precis framför dig på armlängds avstånd!

Häng bara upp allt på väggen, dra nytta av de bekväma och rymliga korgarna väl fastsatta på väggen och du är klar: berätta ärligt, visst överväger du redan denna lösning?

7. Praktiskt handfatsskåp

Detta skåp representerar essensen av att lyckas lösa situationen: när det rätta skåpet inte finns för det du har i åtanke, är allt du behöver göra att skapa det!

Enkelt specialtillverkat trä, inget annat. Ändå är en sådan lösning perfekt lämpad att användas i de miljöer som har utskjutande delar och där "standard"-åtgärder aldrig skulle kunna vara svaret på problemen. Idén med en möbel med en "V"-formad fördjupning är intressant: att möblera ett handfat kommer inte längre att vara ett hinder.

Advertisement

8. Snygg dusch med nischer för produkterna

Funderar du på att göra om duschen? Idén på bilden är helt enkelt briljant: att ha lediga utrymmen för att placera kroppsvårdsprodukter direkt på väggen skulle vara fantastiskt.

Med detta system behöver du inte längre ha en speciell hylla för att samla alla produkter och du behöver inte heller oroa dig för att leta runt omkring dig efter den produkt du behöver!

9. Utrymmesbesparande möbler som passar alla badrum

Den här möbeln är verkligen exceptionell: om du tror att du inte har tillräckligt med utrymme, att ditt badrum är för litet, är det bara för att du inte har övervägt kungen av utrymmesbesparande möbler.

Du kan placera den var som helst med tanke på dess ringa tjocklek och du kommer inte ha några problem att öppna den eftersom det inte finns någon dörr vid öppningen som kan ta upp plats i rummet: dess funktion är jättesmidig. Detta betyder inte att dess kapacitet är begränsad: som du kan se på bilden kan en stor mängd föremål få plats där inuti. Du behöver inte tacka oss, detta är vårt jobb.

Advertisement

10. Lågbudgetmöbler för alla behov

För den som inte har så mycket fantasi och är mer pragmatisk rekommenderar vi en möbel som är lika spartansk som effektiv: dubbla möbler som är som torn.

Den här typen av möbler tar väldigt lite plats eftersom de utvecklas på höjden och tack vare sina många hyllor kan du välja att förvara vad som helst där, från kroppskrämer till badrockar.

11. Fantastiskt badrum med unik design

Det här badrummet är för dem med mer "raffinerade" behov och smaker, så att säga: det är faktiskt en modern design som verkligen inte går obemärkt förbi.

Vem som helst kan förtrollas av möbler med en djup och omslutande färg som lyckas framhäva alla dess detaljer och detaljer, med en guldfärg som kontrasterar mot midnattsblått. Utmärkt.

Advertisement

12. Inredning helt i vintagestil

Och på tal om kontrast, vi erbjuder dig nu en stil som skiljer sig mycket från den tidigare: tidlös, omisskännlig, vi pratar om en vintagedesign.

Aldrig omodern och alltid uppskattad, det här badrummet som har en look av att ha varit med ett bra tag har sin egen charm, den aquagröna färgen passar perfekt till denna stil från det förflutna. Ett perfekt badrum för ett hus i bergen med en rustik smak, tycker du inte?

13. Ett badrum omgivet av natur

En riktigt ovanlig miljö som mer påminner om en naturlig livsmiljö för någon exotisk varelse snarare än ett badrum, men det fina med det är just detta.

Effekten vi vill förmedla är lugn och ro: den stora mängden och mångfalden av växter förtrollar och muntrar upp själen. Ett otroligt badrum vars huvudinredningselement är inom räckhåll för alla: i slutändan har vi att göra med växter och plantor; den största risken är att man aldrig vill gå därifrån...

Advertisement

14. Praktisk skräddarsydd lösning för handfatet

Här är ytterligare ett exempel på en specialtillverkad möbel som kan passa perfekt över ett handfatsavlopp.

Oavsett om du vill ha den i köket eller i badrummet spelar det ingen roll: med den här lösningen får du mycket utrymme för att bättre organisera allt som kan vara användbart för dig!

15. När badrummet förvandlas till ren konst!

I det här rummet hittar vi inte bara ett badrum, nej: vi har att göra med ett stycke samtidskonst! Okej, det här badrummet ligger verkligen inte inom allas budget, men vi kunde verkligen inte inte inkludera det bland dessa olika inredningar.

Värdefulla material, mjuka och milda färger ger detta rum ett sagoliknande utseende. Det finns olika speglar i olika storlekar, en väggdekoration som liknar en fresk och de gör detta badrum verkligen unikt och oemotståndligt.

Vilken möbel passar dig bäst och i vilken stil skulle du vilja inreda ditt badrum?

Advertisement
Om du gillar detta så kanske du också gillar