Oavsett vilket rum du befinner dig i, dekorera din konsol med 12 kreativa idéer

av Hilda Maria Morgan

29 September 2023

Oavsett vilket rum du befinner dig i, dekorera din konsol med 12 kreativa idéer
Advertisement

Konsolen är ett inredningstillbehör med enkla linjer som är flitigt använt av designers från hela världen, de har återuppfunnit det i de mest olika dimensioner och material och det är en av de mest praktiska och funktionella möblerna, samt har en viktig estetisk roll och av denna anledning används den mycket ofta i våra hem. Men hur använder och möblerar man den på bästa sätt?

Det första man bör vara uppmärksam på när man pratar om att placera och pryda en konsol är det utrymme vi har till vårt förfogande, vilket kan skötas optimalt genom att köpa en utdragbar modell eller förbereda en skräddarsydd produkt. Den andra aspekten att ta hänsyn till är stil: beroende på stilen på din konsol kommer det att finnas olika sätt på vilka du bäst kan dekorera den.

De som väljer en klassisk stil, till exempel, bör föredra element av glas för att dekorera konsolen, medan i fallet med en antik konsol är den idealiska kombinationen speglar. Slutligen, om du väljer en modern stil måste du spela på enkelhet och färgkombinationer med element vars ledord är det praktiska.

Nedan föreslår vi 12 kreativa idéer för att dekorera din konsol, i vilket rum som helst.

Advertisement

1. Modernt och essentiellt

Enkla och rena linjer för alla tillbehör till denna moderna konsol där en enkel glasvas flankeras av ljushållare och minimalistiska ornament.

Advertisement

2. Dekorera konsolen i barockstil

Om du älskar den barocka stilen kan du pynta din antika konsol med ett överflöd av detaljer som är antika och vintage.

3. Triumf av vitt

Vitt porslin och tunna metallben kommer att vara de essentiella delarna av en minimalistisk konsol.

4. Stora speglar och ljusstakar

En stor spegel med en stor ram och lika stora ljusstakar blir den perfekta inredningen för din antika konsol. Med kontrasterande färger skapar du intressanta färgeffekter.

5. Flätat och mjuka linjer

Flätat och vit keramik eller glastillbehör med mjuka linjer kommer att vara en perfekt kontrast för kanterna på din konsol.

Advertisement

6. Rikt dekorerad konsol och enkel dekoration

En konsol rikt dekorerad med olika detaljer inreder perfekt på egen hand. Med en spegel med vackert utarbetad ram på väggen bakom och några enkla och små prydnadssaker blir den estetiska effekten komplett.

7. Familjealbum

Har du ställt upp dina familjefoton på din konsol?

Advertisement

8. Rustik konsol

För en konsol i rustik stil, välj flätade korgar och blomvaser i mitten. På väggen bakom kan du hänga upp en dekoration av sammanflätade grenar.

9. Lyktor och ljus för en rustik stil

Lyktor och ljus hjälper också till att skapa en rustik stil. Det blir som att vara på en gård.

Advertisement

10. Harmonier och kontraster

En harmoni av speglar, glas och metall i kontrast till växternas intensiva gröna kommer att vara perfekt för ett modernt hem.

11. Romantisk fransk landsbygd

Georgia Silve/Pinterest

Vad sägs om en romantisk konsol i fransk landsbygdsstil? Speglar, blomvaser och färgkontraster bidrar till ett lyckat resultat.

Advertisement

12. Shabby chic stil

Om shabby chic stilen är din favorit kan du återanvända gamla föremål för att dekorera din konsol.

Hur pyntar du din konsol och var har du placerat den?

Advertisement