Vill du ha ett välorganiserat hem? Vi erbjuder dig 12 idéer för att inreda med hyllor av gipsskivor

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2023

Vill du ha ett välorganiserat hem? Vi erbjuder dig 12 idéer för att inreda med hyllor av gipsskivor
Advertisement

Att inreda hemmet är roligt. Det finns många sätt att göra hemmet unikt och originellt, det viktiga är att kunna hitta den idé som bäst besvarar vår smak. Har du till exempel någon gång funderat på att använda gipsskivor för att förändra rummen i ditt hem? Om inte, är det på tiden att överväga detta mångsidiga material som kan passa in i vilket rum som helst och är funktionellt för alla strukturer du skulle kunna föreställa dig.

Om utrymmet inte är stort, kanske speciellt på grund av storleken på huset, men du vill organisera det på bästa möjliga sätt, konsultera dessa smarta idéer, som gör att du kan få det önskade resultatet.

Advertisement

1. Om utrymmet i vardagsrummet är begränsat, försök att utnyttja det på detta sätt...

De berömda öppna ytorna som kombinerar kök och vardagsrum blir allt vanligare, vilket i vissa fall minskar antalet tillgängliga meter. Men att ha de hyllor vi behöver för att förvara böcker eller pynt är ändå möjligt tack vare hyllor som kan skapas från gipsväggar. Att göra dem i olika storlekar och med speciell belysning kommer att ge en unik touch till ditt hem.

Advertisement

2. Ett tomt hörn? Här är lösningen...

Om du har en tom hörna i ditt hem som du inte vet hur du ska använda och där du inte kan ställa en möbel, ta den här idén som utgångspunkt och skapa några praktiska hyllor av gipsskivor.

3. Smal korridor: gör det bästa av den!

Det är rätt. Om det finns en korridor i ditt hem som verkar för smal för möbler, men också för tom, oroa dig inte. Du kan skapa en rektangulär nisch där du kan placera trähyllor – färgen bör väljas efter färgerna i din hem – och hyllorna kan lysas upp med spotlights i undertaket.

4. "Hjälp jag har inget skrivbord!"

Få inte panik, det finns en lösning. Gipsskivor kan också användas för att skapa ett bekvämt skrivbord att slå sig ner vid för att studera eller arbeta. Bredvid kan du sedan placera in hyllor, alltid med detta material, för att ställa allt som kan behövas.

5. Saknas det där lilla extra som skulle skapa perfektion?

Att skapa små bågformade nischer kan vara det som är rätt för dig. Att placera dem på olika höjder och välja att växla mellan små och stora kommer att ge en känsla av dynamik till utrymmet, vilket gör det riktigt speciellt.

Advertisement

6. Du gillar inte den klassiska bokhyllan i trä, men var ska du förvara dina böcker?

Om det finns en ledig vägg i din lägenhet, men du inte känner för att ha en klassisk träbokhylla där så kan du skapa en riktigt originell sådan med gipsskivor. Detta kommer också att hjälpa dig att välja måtten på varje enskild hylla, för att variera dem alla, vilket skapar en unik och omisskännlig design som alla kommer att avundas dig.

7. Sovrum: hur inreder man det?

Idén, även i detta fall, innebär användning av gipsskivor. Om du inte föredrar sängens struktur, men du gillar spotlights och omgivande ljus som ger en varm och avkopplande atmosfär till ditt sovrum, ta detta förslag i beaktande. Den utrustade väggen, som du gör precis som du vill, kommer att vara mycket funktionell, för att inte tala om skönheten i kombinationen av detta mångsidiga material och de exponerade tegelstenarna. Helt enkelt underbart!

Advertisement

8. Hyllor av gipsskivor och trä: bra idé!

Om du inte tycker om att dina hyllor är helt vita, inga problem. Prova att sätta in träelement och resultatet kommer att förvåna dig.

9. Geometri är vad som krävs...

Vill du ge en speciell känsla till ditt hem? Fundera på en lösning av gipsskivor för att helt organisera en vägg i den valda miljön. För att göra det okonventionellt, prova att leka med olika geometriska former. Genom att kombinera dem får du en unik rörelseeffekt som du kan försköna med växter och ljussättning.

Advertisement

10. Utnyttja husets hörn med hjälp av gipsskivor...

Det stämmer, detta material gör att du kan använda även det minsta eller mest "komplicerade" utrymmet i huset. Har du till exempel tänkt på hur lite hörnen av väggarna används? Med gipsskivor kan du skapa fantastiska hyllor även på de punkter som verkar för svåra.

11. Byrå men inga hyllor: en lösning som inte kräver mycket

Har du en byrå i vardagsrummet, men saknar höga stödpunkter och du vill inte byta ut de möbler du redan har, lös det med gipshyllor. Om du organiserar dem genom att utgå från den befintliga hyllan kan du enkelt bygga den nya strukturen genom att ge känslan av att möbeln är en enda helhet. Smart va?

Advertisement

12. Skiljevägg som hylla?

Om det inte finns något utrymme i huset, men du nödvändigtvis behöver det, dra nytta av skiljeväggar. Skapa dem med gipsskivor och ge dem den form du föredrar för att skapa hyllan som du behövde.

Vilken av dessa idéer kan vara rätt för dig?

Advertisement