Balkongplattor: knepen för att få dem att glänsa

av Hilda Maria Morgan

07 Juni 2022

Balkongplattor: knepen för att få dem att glänsa
Advertisement

Vi känner alla till att utomhuskakel och utomhusgolv, särskilt de på balkongen, tenderar att bli smutsiga och mörkare och verka gamla på grund av smog, damm och regn. Det är ett mycket vanligt problem, och med sommarens ankomst, kanske i väntan på middagar och aperitifer i vänners sällskap, ökar behovet att visa våra balkonger från sin bästa sida.

Här är några enkla knep för att få dina plattor att glänsa med bara några få produkter och liten ansträngning. Med ekonomiska och ekologiska medel kan du få dem att se ut som nya igen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du måste självklart vara uppmärksam på vilken typ av material ditt balkonggolv är gjort av. Varje material kräver, vid rengöring, olika produkter som eliminerar smuts och bevarar det från slitage eller skador.

De vanligaste plattorna är i allmänhet de i marmor, terrakotta och porslinsstengods.

Marmorplattor

Marmorgolvet, även om det är mycket elegant och raffinerat, är alltid det som är svårast och besvärligast att hålla rent. För att rengöra det optimalt, blanda ihop en matsked bikarbonat och en matsked Marseille-tvål, tills blandningen är homogen. Den erhållna blandningen tillsätts i en hink full med vatten och sedan städar man som vanligt. Resultatet kommer att bli mycket tillfredsställande.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Terrakottaplattor

När det gäller balkongplattor i terrakotta - som utan tvekan är de mest populära - finns det två huvudknep att använda för att få dem att glänsa. De två magiska, naturliga och lättillgängliga ingredienserna är ättika och citron. Båda kan, förutom att de rengör och polerar vackert, tack vare sin starka lukt hjälpa dig att hålla undan insekter som myror och myggor. Tillsätt bara ett glas ättika eller den filtrerade saften av en stor citron i din hink med vatten och skrubba golvet som vanligt.

Kakel i stengods av porslin

Slutligen kan porslinstengodsplattor, som också är mycket populära, enkelt poleras med äppelcidervinäger. Häll ett glas i en hink med varmt vatten och tvätta golvet. Även i detta fall är resultatet garanterat.

Som ofta rekommenderas när det gäller rengöring av stora ytor, föreslår vi att du provar de åtgärder som anges ovan i ett dolt eller oansenligt hörn av balkongen.

Nu återstår bara att önska dig lycka till och härliga sommarkvällar på balkongen!

Advertisement