Utrymme för kreativiteten: gå loss med att fantasifullt måla stenarna

av Hilda Maria Morgan

13 April 2022

Utrymme för kreativiteten: gå loss med att fantasifullt måla stenarna
Advertisement

Bland de trevligaste och mest tillfredsställande kreativa projekten som kan utföras i alla åldrar har vi sannerligen målning av stenar: med en gnutta fantasi och rätt inspiration kan faktiskt vilken sten som helst med en ganska slät yta betraktas som en målarduk som kan målas med bilder av alla dess slag. Bäst är om du utnyttjar formen på själva stenen för att med lite färg få den att se ut som något helt annat.

Lite akrylfärg och penslar, kanske märkpennor eller kritor, räcker för att skapa teckningen, och för folk i alla åldrar går det att ha roligt genom att måla stenar på tusen olika sätt. När de är färgade kan du använda dem för att dekorera huset med elegans eller till och med som praktiska pappersvikter!

Advertisement

Om de är lite trekantiga kan de bli vackra jordgubbar... Man skulle nästan vilja äta upp dem!

Advertisement

De större och tjockare, med en lite rund form, är perfekta att förvandla till kaktusar, måla taggar och blommor av en eller flera av de tusentals sorter som finns.

Lite vitt, sedan sprickor av tusch och utrymmet i mitten dekorerat med andra färger: vips har du en kyckling som kikar fram ur ett nykläckt ägg.

Nyanser som påminner om himlen vid olika tidpunkter på dygnet, och sedan en pensel för att måla trädens svarta silhuetter som en skyline: varje sten blir en miniatyrmålning.

När man hittar en med rätt form måste man bara måla stenen som en avokado!, komplett med en kärna i mitten.

Advertisement

Trädgårdstomtar är en annan kategori av mönster som lämpar sig för stenar, eftersom hatten kan ha olika former som anpassar sig till vilken form stenen som ska målas har.

Vill du låtsas att en trädstam är bebodd av älvor? Du kan skapa dörren till deras hus bland rötterna genom att måla den på en sten och sedan lägga den bland kvistar och mossa.

Advertisement

Har du någonsin tänkt på glasstrutar i pop-stil som ser ut som om de kom ur en serietidning?

Eller många färgglada fiskar! För dessa är det bättre att använda platta stenar, som de som man kastar macka med på vattnet.

Advertisement

Var försiktig så att du inte biter i dessa M&Ms!

En annan enkel och rolig idé: pingviner!

Hur skulle du vilja dekorera stenar?

Advertisement