Det dolda facket i din brödrost som kommer förändra dina frukostvanor

av Titti Carlberg

17 Juni 2024

en utdragbar smulbricka på brödrosten

@kacie_thebigcleanco/Instagram

Advertisement

Brödrosten, ett dagligt ofta använt verktyg i köket, är en oumbärlig allierad för att snabbt få rostat bröd eller för att återuppliva härdat bröd. Det finns dock en överraskande detalj som kan revolutionera din uppfattning om denna apparat.

Faktum är att de flesta brödrostar döljer ett mystiskt fack som många har ignorerat fram till nu.

Upptäckten som visas på sociala medier

En överraskande händelse involverade följarna till en populär influencer, Kacie Stephens, känd som@kacie_the big cleanco, som har över 520.000 fans på sina olika sociala konton. Denna städfantast överraskade många användare genom att avslöja en dold detalj på brödrostar som många inte kände till, förrän nu.

Hennes fråga till följarna var provocerande: "När gjorde du senast ren smulbrickan på din brödrost?". Denna fråga skapade direkt stor förvåning bland hennes onlinepubik.

Upptäckten som väckte sensation bland webbanvändarna gällde ett smalt fack avsedd för att samla smulor, som fram tills nu ansetts vara ett "hemligt fack" av många.

Reaktionen från hennes följare var en stor överraskning och många erkände att de inte visste att det fanns en sådan funktion i deras dagliga hushållsapparat.

Advertisement

Hur sköter man sin brödrost?

en smutsig brödrost

@Distinct_Spirit4349 /Reddit

Bröd, just på grund av dess smuliga konsistens, tenderar att skapa stora mängder smulor, oftast inne i brödrosten. Det är därför viktigt att regelbundet rengöra apparaten för att eliminera de olika rester och smulor som samlas under användningen.

Som vi såg på influencerns video har varje brödrostmodell en speciellt designat utdragbart fack som samlar alla smulor. Detta fack måste regelbundet tömmas och göras rent för att säkerställa en optimal funktion av apparaten.

Det kan också hända att en del av smulorna fastnar inne i springorna. För att säkerställa att man får bort dem alla rekommenderar vi användningen av en gammal tandborste eller borste.

Innan man påbörjar rengöring måste man se till att brödrosten är urkopplad från eluttaget för att undvika potentiella stötar eller kortslutning.

Efter avslutad allmän rengöring kan facket diskas noggrant med vatten och diskmedel.

Var försiktig dock, själva brödrosten får absolut inte diskas i diskmaskin eller komma i kontakt med vatten. Det avråds dessutom från användning av kemiska rengöringsmedel under rengöringsprocessen.

Avslöjandet som Kacie Stephens stod för har belyst en föga känd aspekt av våra vanliga användbara brödrostar, och även visat hur vardagliga föremål kan dölja hemligheter. Att göra ren denna apparat regelbundet förlänger inte bara dess livslängd utan säkerställer också att ditt rostade bröd alltid är utsökt och perfekt.

Advertisement