Hammock som ser ut som en säng: 16 idéer för att inreda trädgården, terrassen och verandan på ett bekvämt sätt

av Titti Carlberg

02 April 2024

Hammock som ser ut som en säng: 16 idéer för att inreda trädgården, terrassen och verandan på ett bekvämt sätt
Advertisement

När det fina vädret kommer kan vi knappt ge oss till tåls för att kunna njuta på uteplatsen i våra hem. Trädgårdar och terrasser blir de perfekta miljöerna för att koppla av, umgås och andas ren luft. Vad som dock behövs i dessa miljöer, och för dem som älskar det, kan det absolut inte saknas en hammock.

Och tänk om denna gunga var lika bekväm som en "säng" att vila på? Kan du föreställa dig slutresultatet? Låt oss titta på dessa 16 idéer.

1. Ställ den på verandan

1. Ställ den på verandan

@currentlychic/Instagram

Om det tillgängliga utrymmet bara finns på verandan, låt oss använda den för en hammock. Vi skulle kunna göra en i ljust trä med rustika rep som håller den stadigt i taket och lägga många kuddar i harmoni med resten av utemöblerna.

Advertisement

2. Skapa kontrast

2. Skapa kontrast

@24estyle/Instagram

Om terrassen eller hörnet i trädgården främst präglas av ljusa färger på möblerna, hur skulle det vara att ha en hammock i en kontrasterande färg? En mörk struktur med midnattsblåa eller svarta kuddar skulle kunna vara den rätta lösningen. Tänk vilken underbar effekt.

3. Återvinn för att skapa

3. Återvinn för att skapa

www.thesorrygirls.com

Lastpallar är användbara för att skapa inredningstillbehör. Från soffbord till soffor är de perfekta för att öva lite DIY. Även i detta fall kan de vara användbara. Två räcker gott och väl - även fler beroende på hur många sittplatser man vill ha - en för ryggstödet och en för sitsen. Enorma och mjuka kuddar, kanske till och med färgglada kommer att fullborda arbetet.

4. Designeffekt

4. Designeffekt

studio-lifestyle.com

Men om det du letar efter är något chict, elegant och unikt, då måste du satsa på något mer raffinerat. Två gungor mittemot varandra som sänker sig från ovan med kraftiga rep är idealiska. Du kan skapa en riktig relaxhörna där dessa tillbehör ersätter de klassiska sofforna där valet av kuddar är avgörande, eftersom det kommer att vara konstnärens touch att dekorera med god smak.

5. Lite... iögonfallande

5. Lite... iögonfallande

SUTALICRAFTS/Etsy

Är vår önskan är att ställa hammock-sängen i mitten av utrymmet på något sätt? Här ser du den idealiska lösningen. En sittdel med många sammetskuddar i den färg vi föredrar. Strukturen kommer inte att vara gjord av enkelt trä, utan det kommer att vara en struktur som omfattar hela gungan, för att göra den mer kunglig.

Advertisement

6. Det rätta enkla

6. Det rätta enkla

HomeLiving/Etsy

En minimalistisk struktur, ljusa färger och mjuk sits med kuddar som bryts ned till perfekta kromatiska färger. Inget pråligt, utan bara ett snyggt resultat av enkel enkelhet.

7. En touch av shabby

7. En touch av shabby

huckleberrylanefurniture.blogspot.com

Precis som med lastpallar kan även andra föremål återvinnas för att skapa en fantastisk hammock. En dörr kan till exempel bli ett ryggstöd och säte, som i det här fallet. Det viktiga är att kunna släppa lös sin fantasi, kreativitet och manuella färdigheter. Men glöm inte kuddar i överflöd.

Advertisement

8. En drömhörna

8. En drömhörna

@styleitprettyhome/Instagram

Låt oss skapa ett utrymme där gungan perfekt smälter in med resten av miljön. Banden som stödjer den försvinner nästan in i etern, medan en vit sits, koordinerad med kuddar i pastellfärger nästan verkar föra oss in i våra drömmars värld så fort vi sätter oss i den. Men visst är den helt underbar?

9. En magisk cirkel

9. En magisk cirkel

MacromehobbyMersinTR/Etsy

Och om målet är att väcka uppmärksamhet, är detta lösningen vi söker. Mot den "klassiska" fyrkantiga formen kännetecknas denna gunga i cirkulär form som kommer att omfamna vår avkoppling och skämma bort oss med ett ögonblick helt för oss själva.

Advertisement

10. Massor av natur...

10. Massor av natur...

studio-lifestyle.com

Det finns också idéer där naturen är övervägande. I det här fallet har vi flera buntar rep som helt omsluter sitsen och matchar bordet och resten av strukturen. Naturliga färger är det perfekta valet om vi vill att möblerna ska smälta in med naturen.

11. Den perfekta platsen för en aperitif

11. Den perfekta platsen för en aperitif

www.ballarddesigns.com

Vi vill inte ha något bord utan vi vill att exteriören ska vara uppbyggd av originalinredning som skapar rörelse och perfekta formspel. Om detta är tanken kan det vara en bra idé att välja en hammock där vi kan integrera ett bord att placera våra drycker och snacks istället för att sätta oss vid bordet.

Advertisement

12. En struktur som är... annorlunda

12. En struktur som är... annorlunda

@triplecfarmhouse/Instagram

I det här fallet är förslaget att överge den klassiska hammocken med ryggstöd och gå mot en lösning som har öppna sidor. Det är endast en sida som är stängd, men det här kan vara rätt sätt att ta emot två personer som ligger på tvären, de kan se varandra i ögonen medan de småpratar.

13. "Färgstark" enkelhet

13. "Färgstark" enkelhet

www.isavea2z.com

Många av oss gillar att ha en hammock, men för att ha en är förutsättningen att det finns gott om utrymme på tomten, eller att man väljer en mindre skrymmande modell. I det här fallet är sätet väldigt enkelt, öppet och det finns inget annat än kuddar och rep för att göra den komplett. Vad tycker du, är den inte ganska gullig?

Advertisement

14. En riktig säng

14. En riktig säng

vintageporchswings.com

Japp, den här idén är en riktig utomhusdubbelsäng. Sitsen är lång, arm- och ryggstödet är välgjorda och kuddarna är många. Tänk hur avkopplande det skulle vara att ligga i den och smutta på en drink, eller till och med sova ute i det fria. Underbart!

15. Ett vilohörn vintage

15. Ett vilohörn vintage

Generic/Amazon

Vi kan även välja en lite vintagelösning där hammockens struktur är gjord av "slitet" trä, samtidigt som kuddarna präglas av ljusa färger med en fras som säger hur fint stället är. Vi lägger en matchande matta på golvet och det är allt.

Advertisement

16. Halvmåneformad hammock

16. Halvmåneformad hammock

@villastyling/Instagram

En originell, söt och omslutande form som är perfekt för ett litet utrymme där det inte får saknas en hammock. Rått trä i kontrast med kuddarnas färger, inspirerade av naturen, med blommor och blad. Detta kommer att skapa en förtrollande effekt.

Nu har du sett på hur många sätt man kan skapa en egen avkopplingshörna, i trädgården, på terrassen eller verandan. Nu återstår det bara att noggrant observera detaljerna i dessa förslag för att förstå vilket som kan vara det som bäst omfattar ens smak och själ.

Och sedan... ha en skön avkppling!

Advertisement