5 smarta organiseringsknep för små hem men perfekta för alla sorters bostäder

av Titti Carlberg

01 Maj 2024

Advertisement

Oavsett storleken på ditt hem är organisationen alltid en väldigt viktig faktor som bidrar till att göra hemmet synbart snyggare så att du kan slappna av i sinnet når du kommer hem efter en lång arbetsdag.

Låt oss därför se 5 idéer lånade från små bostäder men som faktiskt går att använda i bostäder i alla storlekar.

Advertisement

1. Infällbar säng

Maison Du Monde

Den infällbara sängen representerar en genialisk lösning för att maximera utrymmet i alla typer av bostäder. Denna sorts säng, lätt infällbar mot väggen eller gömd inuti en möbel, frigör värdefullt utrymme under dagen och förvandlar sovrummet till ett multifunktionellt område.

Detta tillvägagångssätt optimerar inte bara hanteringen av små utrymmen, utan inbjuder dig också att tänka om användningen av rummen på ett kreativt sätt, vilket gör det möjligt att ha ett kontor, ett hobbyrum eller en relaxavdelning i samma miljö där du sover.

Advertisement

2. Förvaringsbänk

Leroy Merlin

Förvaringsbänken är ytterligare ett lysande exempel på hur idéer från små bostäder framgångsrikt kan överföras till alla typer av hem. Funktionell och mångsidig, denna lösning kombinerar sittplatser och förvaringsutrymme i en enda möbel.

En förvaringsbänk placerad i entrén, i vardagsrummet eller till och med i sovrummet erbjuder en bekväm plats att sitta på samtidigt som den gömmer vardagliga föremål som skor, böcker, leksaker och andra olika tillbehör.

3. Lufttäta påsar

Amazon

Vakuumpåsar gör att du avsevärt kan minska volymen av skrymmande föremål som kläder, filtar, täcken och kuddar, vilket skapar ytterligare utrymme i skåp och garderober.

Användning av vakuumpåsar optimerar inte bara det tillgängliga utrymmet utan främjar också en mer medveten och ordnad hantering av säsongsbetonade föremål.

4. Förlängningsbart konsolbord

Leroy Merlin

Det utdragbara konsolbordet utmärker sig för sin förmåga att förvandla: initialt kompakt, det kan expandera för att ta emot flera gäster under en middag eller när det behövs mer arbetsyta. När det inte används kan bordet krympa till en minimal storlek, vilket frigör värdefullt utrymme.

 

5. Förvaringssäng

Emporio Arredo

Förvaringssängen är en anna smart lösning som erbjuder påtagliga fördelar i alla sorters bostäder. Denna typ av säng är utrustad med rymliga lådor eller ett stort utrymme under madrassbotten. Utnyttja till max det mesta av detta vanligtvis oanvända område för förvaring av olika föremål, såsom sängkläder, klädesplagg efter säsong, böcker och mycket annat.

Dessa strategier maximerar inte bara effektiviteten och funktionaliteten i varje tum av ditt hem, utan låter dig skapa en mer fridfull och organiserad miljö, nödvändig för att koppla av och ladda batterierna efter utmaningarna med dagliga aktiviteter. Att använda sig av bara en av dessa idéer kan hjälpa dig att skapa en ordningsfull och rofylld atmosfär, vilket gör ditt hem till ett riktigt bo av välbefinnande och komfort.

Advertisement