Dekorera din trädgård med dessa 8 landskapslösningar som är bilden av lyx

av Titti Carlberg

14 Mars 2024

Dekorera din trädgård med dessa 8 landskapslösningar som är bilden av lyx
Advertisement

Oavsett hur stor trädgården är så vet vi alla hur viktigt det är att ta hand om den dagligen för att alltid se till att den är en källa till stolthet och ett viktigt dekorativt inslag.

Att skapa en estetiskt tilltalande och iögonfallande trädgård samtidigt som du förbättrar ditt hems övergripande utseende behöver inte kosta mycket: faktum är att det ofta räcker med små och billiga ingrepp för att utseendet på trädgården ska vara attraktivt och lyxigt. Det viktiga är att ständigt sköta den noggrant för att den ska behålla sin skönhet en lång tid.

Enkla bevattningsfunktioner, blommor och växter med litet behov av underhåll, och kreativ återvinning av vanliga föremål är bara några av de ingrepp som vi kan genomföra i trädgården. För att den ska bli mer attraktiv och se lyxigare ut.

Nedan föreslår vi 8 billiga landskapslösningar för att din trädgård alltid ska se lyxig ut.

Advertisement

1. Bårder för att upprätthålla ordningen

1. Bårder för att upprätthålla ordningen

@garden_dreams_and_beyond/Isntagram

Värdesätt det du redan har till förfogande genom att upprätthålla ordningen i trädgården med bårder, som hjälper till att förbättra landskapet för att förhindra erosion och hålla komposten på plats. Du kan välja bårder i betong, trä, sten, tegel eller metall, men ett bra sätt att spara pengar på är att välja återvunnet material.

Advertisement

2. En blommig brevlåda

2. En blommig brevlåda

@naplesgardening/Instagram

Brevlådan är ditt visitkort och det är viktigt att ge den samma uppmärksamhet som du ger resten av din trädgård. Fyll den med färgglada blommor för att förvandla den till en välkommande kommitté.

3. Välj billiga perenner

3. Välj billiga perenner

@edlkati/Instagram

Fleråriga växter är perfekta för att skapa en trädgård om man har en begränsad budget: deras kontinuerliga återblomning gör att du kan behålla ett högt dekorativt värde med några få, enkla och lätta beskärnings- och bevattningsingrepp. Hortensior, rosor, tulpaner, astrar, echinacea och lavendel är bara några av de arter som lätt kan hjälpa dig att färga din trädgård utan att göra plånboken överdrivet tunn.

4. En stig mot huset

4. En stig mot huset

@camilliabloomsbury/Instagram

Stigar och gångvägar uppmärksammar de områden i trädgården som du vill förstärka, samt definierar landskapet och markerar gångvägar genom trädgården. Som i fallet med bårder kan du även här välja olika material för stigar och gångvägar efter valfri smak. Genom att göra det själv kan du enkelt inreda din trädgård till ett avgort lågt pris. Och tillfredsställelsen blir otrolig.

5. Billiga planteringskärl

5. Billiga planteringskärl

@decorsteals/Instagram

Man behöver inte investera höga summor genom att köpa dyra designade planteringskärl: för en otroligt attraktiv trädgård till ett lågt pris finns det billiga krukor, som dessutom är snygga. Rep, mosaik, färg: det finns många sätt på vilka dina plastkrukor kan bli underbara. Och varför inte ägna dig åt ett litet kreativt återvinningsprojekt av gamla föremål? Prova med handfat eller plåtbehållare, cyklar, skottkärror, skor eller frukostmuggar: det finns verkligen oändligt många föremål som du kreativt kan återvinna som planteringskärl.

Advertisement

6. Enkla vattenfunktioner

6. Enkla vattenfunktioner

@creative_gardening1/Instagram

Vatten som strömmar kan ge livlighet och vitalitet i trädgården och förvandla den till en trevlig oas för relax. Prova med en liten fontän eller ett minivattenfall.

7. En trädgård med småsten

7. En trädgård med småsten

@naturehomegarden/Instagram

Fyll springorna på uppfarten med stenar för att skapa en underbar stenträdgård fylld med suckulenter och vita stenar. Det kommer att göra att trädgården ser ren ut och ser till att ordning fortsätter att råda.

Advertisement

8. Skapa en grönsaksträdgård

8. Skapa en grönsaksträdgård

@brecklyn_house/Instagram

Vad sägs om att skapa en grönsaksträdgård i trädgården? Det gör att du kan spara på dagliga utgifter och göra dina utomhusutrymmen mycket trevligare. Att underhålla den under hela säsongen kommer att kräva mycket tålamod och ansträngning, men kommer samtidigt garantera dig otaliga tillfredsställelser.

Och du, hur inredde du din trädgård på ett ekonomiskt sätt?

Advertisement