Bröllop på våren: välj de rätta färgerna för en perfekt atmosfär

av Titti Carlberg

01 Mars 2024

Bröllop på våren: välj de rätta färgerna för en perfekt atmosfär
Advertisement

När datumet väl har bestämts kommer den svåra delen av att organisera ett bröllop: att välja plats och tema. En grundläggande roll i denna fas spelas av färgvalet, som kommer att diktera alla stilar, från dekoration av rummet till den av blommorna och till och med tärnornas klänningar.

Våren är en väldigt populär årstid för bröllop med en ny början och naturens uppvaknande efter vinterdvalan. Med dess livliga färger och blommor ger våren oss oändliga möjligheter att kunna välja färg, som kan variera från mjuka pasteller till ljusare och livligare nyanser, beroende på vilken atmosfär man vill ha på den stora dagen.

Du kan låta dig vägledas i ditt val av dina favoritblommor eller av de känslor som vårsäsongen väcker i dig, eller så kan du helt enkelt lita på budskapet med vilket du vill börja ditt nya liv som ett par. Kort sagt, vilken färg som helst passar bra på ett vårbröllop, det viktiga är att matcha de rätta kombinationerna genom att skapa en harmonisk färgpalett.

Nedan finns 12 intressanta tips på färger till ditt vårbröllop.

Advertisement

1. Rosa och dimblått

1. Rosa och dimblått

@stylemepretty/Instagram

En stilfull och delikat palett, som hyllar vårens friskhet, anpassad till en elegant tillställning men också till en mer informell och romantisk mottagning. Pastellfärgerna kommer att vara perfekta för att täcka kläder och ytor med en slöja av delikat förfining. Den kommer att vara den perfekta guiden i valet av en otrolig romantisk bukett.

Advertisement

2. Livligt gult och lila

2. Livligt gult och lila

@ashlensydneyphoto/Instagram

Om man föredrar att fira den livliga och glada atmosfären under årstiden av naturens uppvaknande, välj då det livliga gula och lila, följt av lysande vita prästkragar. Det finns många vårblommor som kan hjälpa dig i detta val. Lägg till några gyllene detaljer till servetter och porslin, de hjälper till att göra scenen mer värdefull.

3. Persika med röda toner

3. Persika med röda toner

@brittanieraquelevents/Instagram

Lägg till värme till ditt bröllop med klarröda accenter till den mjuka persikan för en romantisk men ändå passionerad atmosfär.

4. Ljusrosa, lavendel och grönt

4. Ljusrosa, lavendel och grönt

@michelleleoevents/Instagram

Ett rustikt men elegant bröllop i mjuka och romantiska färger som ljusrosa och lavendel, omgivet av den gröna toneni några diskreta detaljer.

5. Mjukt blått och vitt

5. Mjukt blått och vitt

@partiestogo/Instagram

Blått är en av bröllopets huvudfärger eftersom det symboliserar lojalitet och styrka. Välj mjuka nyanser och matcha dem med färger som krämvitt eller ljusrora för ett perfekt resultat.

Advertisement

6. Vitt och grönt

6. Vitt och grönt

@stephanie_kirkbrides/Instagram

Vitt och grönt skapar en behaglig kontrast och skänker en kunglig atmosfär till ditt bröllop.

7. Lila och blått

7. Lila och blått

@sg3events/Instagram

Lila med mörkblåa toner är en perfekt kombination för ett elegant och romantiskt bröllop.

Advertisement

8. Orange

8. Orange

@eastonevents/Instagram

Orange är den perfekta färgen för ett bröllop i juni, när våren sakta men säkert håller på att lämna plats för sommaren. Det livliga i denna färg är perfekt för en festlig atmosfär på årets vackraste årstid.

9. Dimblått, lila och gult

9. Dimblått, lila och gult

@weddingchicks/Instagram

Dimblått är den perfekta basen för ett romantiskt och elegant bröllop, den anpassar sig dessutom till en rustik inredning. Lägg till lite livlighet med lila och gult för en festlig atmosfär.

Advertisement

10. Blått, grönt och vitt

10. Blått, grönt och vitt

@bbjlatavola/Instagram

Välj vårens huvudfärger för ditt bröllop, blanda klassiskt vitt med frodigt grönt och delikat blått.

Vilken av dessa färgkombinationer skulle du vilja ha på din viktigaste dag?

Advertisement