Skapa en hörna för din hund i köket med dessa söta DIY-projekt

av Titti Carlberg

20 Mars 2024

Skapa en hörna för din hund i köket med dessa söta DIY-projekt
Advertisement

Hundar spelar en väldigt viktig roll i många familjer, ofta representerar de våra mest trogna och långvariga livskamrater. Men ofta när vi designar vårt hem tänker vi inte på att skapa en plats som är dedikerad enbart till dem, utan vi sprider ut hundbäddar, mat- och vattenskålar över hela bostaden.

Eftersom köket är där vi tillbringar mest tid, varför inte göra det rummet till en bekväm och attraktiv plats för hunden, utrusta den med alla bekvämligheter för att skämma bort och få vår 4-benta vän att känna sig bekväm. Ett hundvänligt kök kommer också att tillåta oss att få en mer attraktiv estetik, som inte förstörs av utspridd hundmat på golvet eller smutsiga skålar omkullvälta i ett hörn.

Nedan föreslår vi några intressanta DIY-idéer för att skapa ett hörn i köket dedikerat till din hund.

1. Hundmatskåp

1. Hundmatskåp

@theridgeandtheroot/Instagram

Utnyttja ett tomt hörn i ditt kök för ett litet hundmatskåp: du kan placera alla burkar med mat i den nedre luckan och mat- och vattenskålen kan bekvämt placeras på den övre delen. På så sätt blir de inte bara mindre synliga, utan du slipper också risken för oavsiktligt omkullvältande!

Detta projekt kan också enkelt skapas med gör-det-själv, med utgångspunkt från en tillräckligt låg möbel som ett gammalt köksskåp eller en bänklåda: skapa två hål uppepå för skålarna och sedan är det klart.

Advertisement

2. Integrerad i väggen

2. Integrerad i väggen

thriftydecorchic.com

Om du har problem med utrymme i ditt kök, varför inte integrera skålarna i väggen? De kommer inte bara vara otroligt diskreta utan du kommer dessutom kunna stänga dem när ditt husdjur inte behöver dem och mängden utrymme, även när de är öppna, är inte mycket.

3. Integrerad i en möbel

3. Integrerad i en möbel

@sullivan.builders/Instagram

I köket, men även i hallen, i entrén eller i ett servicerum, kan du enkelt integrera din 4-benta kompis skålar i en möbel, genom att skapa en låg hylla. Om möjligt, lägg även till en vattenkran så att din hund alltid har friskt vatten inom räckhåll.

4. Utfodringsplats

4. Utfodringsplats

Pinterest

Vad händer om  du skapar en utfodringsstation under ditt kaffebord eller under din köksö? Ta bort dörrarna från den nedre delen och utrusta skåpet genom att ställa skålarna i det, på den nedre hyllan; om du har tillräckligt med utrymme, kan du också skapa en relaxavdelning med en bekväm bädd för hundens vila . Bekvämt, diskret och rent.

5. Lådor nedanför bänken

5. Lådor nedanför bänken

gambrick.com

Ett kök i en liten storlek kan vara ett problem för att hantera och hitta plats för skålarna. Lösningen på detta problem kan vara att skapa en låda i den nedre delen av köksskåpet, det är bara att dra ut den när det behövs, vilket löser alla utrymmesproblem. Och skålarna är i säkerhet mot att vältas omkull.

Advertisement

6. Byrålåda

6. Byrålåda

thethriftycouple.com

Kommer du ihåg den där gamla byrån som du inte vet vad du ska göra med? En enkel DIY-insats räcker för att förvandla den till en perfekt plats för din hunds skålar: den nedersta lådan kan bli en hållare för skålarna, medan du i de övre bekvämt kan förvara maten och alla tillbehör.

Och du, var har du din hunds skålar?

Advertisement