Är dina golv alltid rena och fräscha? Det är enkelt fixat med snabba och billiga naturmedel

av Titti Carlberg

06 Mars 2024

Är dina golv alltid rena och fräscha? Det är enkelt fixat med snabba och billiga naturmedel
Advertisement

Golven är ett av de viktigaste arkitektoniska elementen i våra hem, som välkomnar och stöttar oss varje dag när vi tillbringar våra dagar i våra bostäder. Därför är det viktigt att ständigt sköta dem med vederbörlig uppmärksamhet så att de alltid är i ett perfekt skick.

Urvalet av produkter för rengöring av golv är brett och sträcker sig mellan olika kommersiella, naturliga eller syntetiska produkter och naturliga husmorsmedel, vilket väldigt ofta visar sig vara ett enkelt, snabbt och billigt val för rengöringen av golven. Om du gillar en hållbar stil och är på jakt efter de rätta naturliga ingredienserna för att alltid hålla dina golv i perfekt skick, förlita dig då på dessa lösningar: dina golv kommer alltid att vara fräscha, doftande, blanka och fria från tecken på slitage, som om de är nylagda.

Advertisement

Eteriska oljor för rengöring av golv

Eteriska oljor för rengöring av golv

Pexels

Eteriska oljor är medel med antiseptisk och desinficerande effekt som kan vara väldigt användbar i hushållsstädning och i synnerhet vid skötseln av golv. Tack vare dessa medel kommer du att kunna upprätthålla renhet och hygien i ditt hem och dina golv kommer alltid vara perfekt rena och blanka.

Tillsätt bara 20 droppar eterisk olja i varmt vatten för att torka golven effektivt, vilket gör dem rena, skinande och fräscht väldoftande en längre tid. Det finns många olika eteriska oljor som passar bra i detta syfte och i synnerhet några kommer att visa sig vara otroligt effektiva för att upprätthålla hygienen: citron och tea tree har till exempel en antibakteriell och antiseptisk verkan, medan citrongräs hjälper dig att hålla insekterna borta på sommaren.

Men i synnerhet eukalyptusolja kommer att vara en av dina bästa allierade för rengöringen av golven tack vare dess många egenskaper.

Advertisement

Därför hjälper eukalyptusolja dig med dina golv

Därför hjälper eukalyptusolja dig med dina golv

Adam/Flickr

Eterisk eukalyptusolja erhålls från destillation av Eucaliptus globulus blad och dess karakteristiska arom har tonande och upppiggande egenskaper. Denna olja kan användas för att förstärka den avfettande effekten av rengöringsmedel, bara en droppe räcker för att utöva dess effekter.
För att rengöra golven, tillsätt 20 droppar av denna eteriska olja i hinken med varmt vatten, men du kan förstärka dess effekt ytterligare om du tillsätter den till en blandning av vatten och vinäger eller vatten och bikarbonat.

Eftersom denna produkt är väldigt koncentrerat och extremt kraftigt är det viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder vid användningen: utför alltid ett test för att utvärdera ditt golvs motståndskraft. Det är viktigt att undvika att använda det utan att späda ut det, eftersom det kan orsaka skador på ytorna. Rätt användning av denna olja kan också hjälpa dig att rena luften i ditt hem, men var försiktig om du har barn eller husdjur eftersom den är giftig.

Med vederbörlig försiktighet kommer eukalyptusolja att vara din bästa allierade för rena och skinande golv.

Advertisement