Vad kan man göra med ett gammalt diskställ? 6 lysande återvinningsidéer

av Titti Carlberg

29 Februari 2024

Vad kan man göra med ett gammalt diskställ? 6 lysande återvinningsidéer
Advertisement

Diskstället är förmodligen bland de många vanliga föremålen som efter år av hedervärd tjänst hamnar i högen av saker att slänga. De vackra, av trä, slutar med att förlora stabilitet och det kanske har börjat bildas mögel på det; de av plast går sönder framför allt om man tvättar dem ofta; de av metall rostar och är jobbiga att rengöra, det är lättare att byta ut dem.

Loberon

Loberon

Dessa föremål kan dock återvinnas på ett kreativt sätt och bli ett annat inredningstillbehör som kan användas i hemmets olika rum. De kommer därmed att kunna ge en originell touch till olika hörn av våra hem, fortsätta att användas under lång tid framöver. Låt oss titta på några idéer tillsammans.

Advertisement

Behållare för lock

Behållare för lock

karimascrafts.com

Man kan inte vara utan matlådor i hemmet, men vi vet också att om vi förvarar dem utan att ta av locket kommer det inte att räcka med tre köksskåp för att förvara dem alla. Du sparar mer utrymme om du placerar behållarna på ett ställe och locken på ett annnat. Och de senare passade perfekt i ett gammalt diskställ, där de tidigare bara brukade stå på tork.

Kreativ hylla

Kreativ hylla

littlevintagecottage.com

Det finns diskställ i trä som är riktigt vackra att titta på: innan de blir för förstörda, men när vi inser att vi kommer att fortsätta förstöra det med våt disk varje dag, kan vi snygga till det och använda det som en hylla att montera på väggen. Rensade, slipade, eventuellt ommålade och skyddade med rätt sorts finish blir det ett personligt tillskott i alla rum.

DVD och CD-ställ

DVD och CD-ställ

Jeanie Fanning/Pinterest

Älskar du media som nu anses vara vintage, som DVD och CD? Då har du garanterat aldrig tillräckligt med ställ för att hålla iordning på dem. Och ett gammalt diskställ - speciellt de i trä - skulle kunna göras om till den här typen av inredningstillbehör!

En minibokhylla

En minibokhylla

thefarmchicks.typepad.com

Vi har alltid manualer redo att konsultera på kontoret eller favoritrecepten i köket, eller olika böcker att läsa på nattduksbordet. Istället för att ha dem i tråkiga högar: gruppera dem i en korg... Vilket till och med kan vara ditt gamla diskställ av metall!

Det kan bli det perfekta tillfället att måla om det i en poppig färg, eller med några stilfulla metalliska nyanser!

Advertisement

Skrivbordsarrangör

Skrivbordsarrangör

Pinterest

Det där diskstället som också har en bestickkorg integrerad blir en utmärkt skrivbordsarrangör. Om vi har pärmar eller högar med papper, men också blyerts-, bläck- och överstrykningspennor att hålla ordning på, låt oss förlita oss på ett gammalt diskställ - även denna kan dekoreras om för dess nya användning!

Förvaringskorgar för att kunna hålla allt i ordning

Förvaringskorgar för att kunna hålla allt i ordning

thegateshouse.wordpress.com

Modeller av metall är utmärkta som ersättning för korgar för att hålla ordning i hemmet. De kan användas för att rationalisera utrymmet i en garderob eller skåp, eller för att innehålla våtservetter redo att användas i badrummet, eller ett extra förråd av toapapper med mera. Om du letade efter en korg, finns ditt gamla diskställ, fundera på den!

Har du några andra idéer för att återvinna ett gammalt diskställ?

Advertisement