12 fantastiska idéer att hämta inspiration från för att renovera duschpelaren

av Titti Carlberg

27 Februari 2024

12 fantastiska idéer att hämta inspiration från för att renovera duschpelaren
Advertisement

Duschen är väldigt viktig, den "renar" oss från dagen som vi har tillbringat utomhus, då vi utför våra tusen åtaganden, men det är också ett designobjekt, särskilt pelaren från vilken vattnet strilar ut. Det är därför vi måste vara noggranna i valet för att välja den rätta, om vi måste byta ut den det bara för att eller på grund av en nödvändighet, är det viktigt att noggrant utvärdera alla olika detaljer

Att hitta den rätta kan vara komplicerat, men inte om vi låter oss inspireras av några idéer. I det här fallet har vi 12 för att förstå vilken av de många alternativen som passar bäst med ens stil och med resten av badrumsinredningen och dess färger.

Advertisement

1. Mattsvart

1. Mattsvart

www.homelavafr.com

Tre tillgängliga jetstrålar: från den krafigaste till den svagaste för största möjliga komfort. Detta är en modern lösning, och den går att kombinera med olika färger. Svart är, som vi vet, en perfekt joker när det handlar om färger.

Advertisement

2. Kromad panel

2. Kromad panel

www.tenderrain.com

En enda design som majestätiskt sticker ut i duschen. Detta är ett perfekt inredningsobjekt som nästan ger oss känslan att det inte bara är en vattenstråle, utan något mycket mer spännande och intressant.

 

3. En regndusch

3. En regndusch

www.dornbracht.com

Vad är mer avslappnande än att känna vattnet stråla ner uppifrån över hela kroppen. Denna pelare har både en "handdusch" och en som strålar som ett fall från ovan. Perfekt för dem som söker vila under duschen.

4. Brons som sticker ut perfekt

4. Brons som sticker ut perfekt

AC Thuisin/Pinterest

Vi vill ha något mer excentriskt, men inte i termer av modernitet, utan ur en kromatisk synpunkt. Brons sticker ut perfekt och förskönar vår duschkabin. En pelare som denna är definitivt inte ett objekt att ignorera. Väldigt intressant som ett alternativ, även om strukturen är enkel.

5. Supermodern

5. Supermodern

www.alibaba.com

Strålar överallt, vatten som omsluter kroppen vid varje punkt med en supermodern design för att göra även detta rum fängslande. Inget lämnas åt slumpen i ett hem som har denna duschpelare i sitt badrum.

Advertisement

6. Ett inredningsobjekt

6. Ett inredningsobjekt

Persia Group Home Design/Pinterest

Den verkar overklig, men den är äkta och redo att användas. Men vilket chict och originellt val. Cirklar och halvmånar som går samman för ett otroligt fascinerande rörelsespel.

 

7. En fläkt av antiken

7. En fläkt av antiken

www.lightinthebox.com

Guldfärgen är jättesnygg, men framför allt är pelarens sammansättning som ser ut som en riktig antikvitet. Ingen tvekan om att det är väldigt pråligt, men för den som letar efter något speciellt kan detta vara lösningen.

Advertisement

8. "Rymddusch"

8. "Rymddusch"

https://archello.com/brand/ib-rubinetterie

Strålar uppifrån och lyser upp tack vare lysdioder inmonterade i strukturen. En rymdidé som är perfekt för modern inredning.

9. Gammal stil, men ny färg

9. Gammal stil, men ny färg

www.homelavade.com

Stilen på denna struktur påminner lite om inredningen från det förflutna, men färgen gör den till ett föremål som också bör ingå i en modern miljö. Vacker, enkel och funktionell: vad mer kan man begära?

Advertisement

10. En koppardetalj

10. En koppardetalj

Soqalux/Etsy

På samma sätt som brons och guld kan även kopparfärgen vara perfekt i badrummet. Denna duschpelare har en innovativ och originell stil, och är ett perfekt förslag för att ge badrummet den touch som saknas. Den är perfekt som den är, eller insatt i ett sammanhang som kännetecknas av liknande färger.

11. Lite rundad

11. Lite rundad

Kohle/Wayfair

Båda vattenstrålarna har ett runt och "tomt" utseende som är utöver det vanliga. Vackert, men också funktionellt i både mörka badrum som i mer neutrala miljöer.

Om vi behöver byta ut duschpelaren har vi nu tillräckligt med material för att låta oss inspireras. Vi utvärderar självklart stilen, färgerna och storleken på badrummet - en enorm stråle i en liten duschkabin skulle inte se bra ut - och sedan rör vi oss mot den lösning som är bäst för oss. Lycka till med letandet!

Advertisement