För lite plats för en soffa? Kolla in dessa fantastiska soffor i "miniatyr"

av Titti Carlberg

22 Februari 2024

För lite plats för en soffa? Kolla in dessa fantastiska soffor i "miniatyr"
Advertisement

Det måste finnas en soffa i bostaden, oavsett vad. Men det är inte alla som har tillräckligt med utrymme, vilket skapar problem när man ska välja en. Vi kanske är många som drömmer om en L-formad soffa, eller med en halvö, kanske en 5 eller 6-sitsig för att hela familjen eller vänner under en trevlig hemmakväll ska få plats att sitta. Men det är tyvärr inte möjligt att förverkliga denna önskan i alla bostäder.

Så hur ska man lösa detta problem om man inte vill ge upp önskan av denna möbel? Naturligtvis behöver ingen avstå från en soffa, det finns många bra och praktiska lösningar för att inkludera den även i "begränsade" miljöer. Och om du inte tror på det, kolla in dessa 14 idéer för alla smaker.

Advertisement

1. En touch av sammet

1. En touch av sammet

@wittmann_official/Instagram

Inte tillräcklig för att rymma 10 personer, men för två är den perfekt och är dessutom ett spektakulärt inredningstillbehör. En charmig pryl för relaxhörnan.

Advertisement

2. Enkel och delikat

2. Enkel och delikat

www.article.com

Det fantastiska med denna lösning, även om den är liten, är de söta benen som är av trä. Kolla vad enkelt de ramar in överdelen. Underbar!

3. En söt halvmåne

3. En söt halvmåne

@1stopbedrooms/Instagram

Denna soffa har ett intrigant utseende som kan anpassa sig mycket väl till många stilfulla miljöer. Enkel, kanske till och med i en ljus färg, denna är den rätta lösningen om det inte finns mycket utrymme, men vill ge en touch av rundhet till rummet.

4. En lösning från svunna tider

4. En lösning från svunna tider

@libbyblakeyinteriors/Instagram

Att ha lite utrymme behöver nödvändigtvis vara en negativ sak, det kan ibland bli möjligheten att ställa in något mer annorlunda som möbel. Denna soffa i retrostil kan vara den rätta, inte bara för att den är liten, utan också för dess charm från en svunnen tid.

5. Liten, men med en halvö

5. Liten, men med en halvö

@melanielissackinteriors/Instagram

Det verkar nästan omöjligt, vi brukar ju föreställa oss den här typen av soffa med minst tre platser, men den kan fås med bara två. Den är liten och gullig men ändå bekväm. Och det går att sträcka ut sig i den.

Advertisement

6. En modern Chaise lounge

6. En modern Chaise lounge

www.article.com

Detta är inte den klassiska soffan med ryggstöd och två armstöd, men det här alternativet kan fungera i små rum. Den är definitivt utmärkt att koppla av i tack vare dess långsträckta sits.

7. Genialisk!

7. Genialisk!

@nicktpoe/Instagram

Vi kunde inte kommentera på något annat sätt. Det är praktiskt taget en kub som kan öppnas och bli en tvåsittssoffa, men också en tre, och om man öppnar den i sidled, blir det en soffa för 4. Men vilken smart idé.

Advertisement

8. En "naturlig" modell

8. En "naturlig" modell

www.article.com

Om man gillar enkla, minimalistiska saker i enlighet med naturens färger, då är denna idé för oss. Den är bekväm, ryggstödet kanske lite mindre, men det är ett problem som kan lösas med kuddar, och utrymmet kommer säkerligen att dra må bra av denna lösning med tanke på skönheten i detta val.

9. Ett dyk ner i det förgångna

9. Ett dyk ner i det förgångna

@peter_hoare_antiques/Instagram

Vem säger att små soffor bara är moderna? Här är ett exempel på hur det förr i tiden var nödvändigt, eller rentav bara trevligt, att ha små möbler i vardagsrummet. Blommönstret är perfekt för att sticka ut från resten och väcka uppmärksamhet. Och sedan även om den är liten, är det alltid en härlig avkopplande yta.

Advertisement

10. Très chic....

10. Très chic....

@tacomaconsignment/Instagram

En riktigt trevligt val att ha i vardagsrummet eller i det öppna utrymmet. Den är inte särskilt stor och det finns bara plats för max tre personer, men den är snygg och den ljusa färgen ser nästan ut att vara ditmålad.

11. Det finns inget utrymme

11. Det finns inget utrymme

@decorista_design/Instagram

Men vad är problemet? Vi väljer inte en klassisk soffa, utan vi ser till att möblerna som ska förvara våra saker förvandlas till en. Hur? Fundera på en förvaringsbämk ovanför vilken du lägger kuddar efter önskemål för att optimalt resultat.

Advertisement

12. Den ser ut att komma från ett dockhem

12. Den ser ut att komma från ett dockhem

@myciscohome/Instagram

Definitivt en överraskande men perfekt idé för miljöer som inte är små, utan mer än små. Den har inga krusiduller och är inte överdriven, men den är funktionell och minimalistisk. När allt kommer omkring behöver man inte så mycket mer.

13. Ett litet moln i salongen

13. Ett litet moln i salongen

www.sklum.com

Mjuk, delikat, liten och söt, denna tvåsitsiga soffa - kanske lite smal dock - är det bästa valet för dem som bor ensamma, men också för dem som är sambos och inte kan vänta med att koppla av i soffan på kvällen och förbli omfamnad av din partner. Vad romantiskt!

Advertisement

14. "Mormorssoffa"

14. "Mormorssoffa"

@newforestupholstery/Instagram

Låt oss erkänna att det påminner oss om stilen på soffan som våra mor- och farmödrar hade hemma. Det betyder absolut inte att den är ful, utan det är tvärtom en pjäs att välja på antikmarknader dit man kan gå på jakt efter antika pjäser.

Så låt oss göra oss av med ilskan över det trånga utrymmet, och låt oss bokstavligt talat göra plats för en av dessa underbara förslag på små soffor. Vår lilla miljö kommer att få en mer avgörande karaktär baserat på vad vi bestämmer oss för. Så, skynda iväg till butiken eller vintagemarknaden och köp den du tror passar bäst.

Lycka till!

Advertisement