Litet badrum men stilfullt inrett: 8 tips för att inte ge upp bekvämligheten

av Titti Carlberg

14 Februari 2024

Litet badrum men stilfullt inrett: 8 tips för att inte ge upp bekvämligheten
Advertisement

Ett litet badrum behöver nödvändigtvis inte betyda brist på utrymme för allt man behöver, och det behöver heller inte inverka på den smak man har när det gäller stil. Visst, utmaningen att inreda ett väldigt litet utrymme på ett idealiskt sätt ställer oss ansikte mot ansikte med en serie av alltid enkelt, men rätt. Rätt tillvägagångssätt kan uppnås utan alltför många problem. Låt oss tillsammans se på några möbler och tillbehör som kan hjälpa oss att inreda ett litet badrum med allt vi behöver, och med stil.

Advertisement

Vertikala möbler i ett litet badrum

Vertikala möbler i ett litet badrum

archiexpo.com

Utnyttja väggarna, helst på ett kompakt och effektivt sätt, är den första regeln: det finns inget utrymme att breda ut sig på golvet och inte heller att fylla badrummet. Faktum är att vi vill kunna röra oss i våra badrum utan problem. Således är det bättre att välja höga, smala och långa möbler. Och om möjligt, se till att det är väggskåp som inte står på golvet.

Detta hjälper oss att hålla rent och snyggt, men om vi behöver mer utrymme för att förvara föremål kan vi självklart välja öppna eller stängda möbler med dörrar som nuddar golvet.

Advertisement

Handfat och möbel alltiett

Handfat och möbel alltiett

betterbathrooms.com

Återigen för att inte slösa onödigt utrymme, när det gäller badrummets stödpunkt - handfatet - är det smarta draget att välja en möbel som redan innehåller handfatet, med bekväma lådor eller hyllor under. Utrymmet för att placera små produkter kan hittas runt vattenkranen, sedan är det bara att välja ett par ad hoc-hyllor att ha på väggen nära handfatet.

Hyllor

Hyllor

originsliving.uk

Så här pratar vi om hyllor: föredra de resistenta som är tillräckligt rymliga men inte skrymmande. Så därför är det bättre att undvika trä om badrummet inte är väl ventilerat och upplyst: kondens och luftfuktighet som utvecklas i badrummet är alltid ett allvarligt hot mot träet, som lätt kan skadas av mögel.

Keramik, sten och framför allt emaljerad metall (eller rostfritt stål) blir därför de bästa lösningarna, även om vi inte har tänkt installera dem i duschkabinen!

Vagn för föremål

Vagn för föremål

thewhitecompany.com

De fungerar i alla husets rum, och badrummet är inget undantag. Föreställ dig att du har inrett det med kompakta möbler, kanske på väggen och upphängda från golvet, men det mehövs mer utrymme att förvara föremål i: då kommer en vagn till hjälp. Du kan flytta den dit du behöver den för stunden, (som till exempel nära duschkabinen eller badkaret), och sedan bara rulla tillbaka den till sin plats och den är flyttbar när du ska städa. Om du lägger de produkter som vanligtvis fyller fönstret eller kanterna på badrumsinredningen, kommer de att förbli fria och lätta att rengöra!

Bakom dörren

Bakom dörren

Amazon

Vi har utnyttjat alla tillgängliga vertikala ytor, men det behövs ännu mer utrymme. Var kan man hitta det? Bakom  dörren: där kan vi faktiskt ofta montera upp en hängande föremålshållare från toppen, med korgar eller praktiska fickor för förvaring av alla föremål.

Advertisement

Glöm inte krokar!

Glöm inte krokar!

Temu

Krokar på väggen i badrummet kan användas till mycket mer än att bara hänga upp handdukar och badrockar: vi kan tänka på dem lite som köksobjektshållarskenor, och hänger därför även hushållstillbehör på dem!

En stege för handdukarna

En stege för handdukarna

bedbathandbeyond.com

Den har varit väldigt populär inom badrumsinredning i många år, men även i andra rum: en trästege att använda som föremålshållare. När det gäller badrummet är den perfekt för handdukar, eller kanske till och med en badrock eller kläder medan vi duschar.

Advertisement

Ordning även på handdukarna, som också är varma

Ordning även på handdukarna, som också är varma

gaiainterni.com

Vi pratar om inredningradiatorer, när vi pratar om värmeelement som fungerar som handdukshållare. Faktum är att de värmer upp rummet lätt och torkar även handdukarna som vi hänger på dem. Detta undviker risken för att överdriven luftfuktighet stagnerar i rummet under en längre tid, för att inte tala om att vi genom att programmera dess påslagning har ett varmt badrum och varma handdukar redo att skämma bort oss varje gång vi tar en dusch.

Allt som återstår nu är att hitta den version av dessa sorters möbler och inredning som bäst passar in i den stil som du har valt för ditt badrum och, även om det är litet, kommer att vara utrustat med alla bekvämligheter!

Advertisement