Roa dig med att skapa leksaker för barn med dessa 8 intressanta återvinningsprojekt

av Titti Carlberg

05 Februari 2024

Roa dig med att skapa leksaker för barn med dessa 8 intressanta återvinningsprojekt
Advertisement

Kreativ återvinning är en praktik som gör att vi kan spara olika produkter från soporna eller papperskorgen för att ge dem nytt liv i våra hem genom att återvinna dem med funktioner som skiljer sig från dess ursprungliga användning. Bland de många olika kreativa återvinningsprojekt som finns, finns det många som kan göras tillsammans med barn så att de tillbringar lite kvalitetstid på att ha kul och skapa DIY-leksaker samtidigt som det minskar på utgifterna.

Det roliga kommer att börja innan leken, och på så sätt varar den längre och samtidigt lär du dina barn hållbarhets- och resursbesparingsvärden, från en tidig ålder. Även om de förmodligen inte kommer att kunna bidra till att skapa leksakerna, inte ens den minsta, kommer de i alla fall ha roligt med leksaker som är gjorda av återvunnet material. 

Nedan föreslår vi 8 intressanta återvinningsprojekt för att göra leksaker för barn.

1. DIY-lastbil

1. DIY-lastbil

Tutorial via kidmademodern.com

Burkar, behållare, flaskor, glas och till och med kartonger och pappersrullar kan enkelt förvandlas till färgglada DIY-leksaksbilar. Låt din fantasi flöda fritt för att skapa livliga och färgglada fordon.

Advertisement

2. Garage för leksaksbilar

2. Garage för leksaksbilar

Tutorial via frugalfun4boys.com

Och om dina barn har en stor grupp leksaksbilar kan ni roa er med att skapa ett fint flervåningsgarage genom att återvinna pappersrullar, kartonger och tomma flaskor. Det roliga i det här fallet börjar redan vid designen av denna fantastiska leksak för barn, och fortsätter sedan på lång sikt.

3. Trådbunden telefon

3. Trådbunden telefon

Tutorial via Brilliant Little Ideas/YouTube

Den som aldrig lekte med en trådbunden telefon som barn kan räcka upp handen. Den är väldigt lätt att göra och det är garanterat roligt för barn att ha en att leka med på eftermiddagarna i hemmet. Den är som sagt var enkel att göra, du behöver bara några konservburkar (pappers- eller plastmuggar går bra) och en bit snöre. Måla burkarna efter önskemål och gör ett hål i botten som du trär snöret igenom. Välj en valfri längd och knyt den motsatta änden av snöret i den andra burken. Leksaken är klar.

4. Bowling ninja

4. Bowling ninja

Tutorial via diyinspired.com

För barn som är passionerade av sport kan ett hemgjort bowlingset gjort med tomma plastflaskor inte saknas. Välj ditt favorittema, kanske hämta inspiration från de tecknade serier som barnen gillar mest. Som bowlingklot kan du använda en liten gummi- eller pingisboll.

5. Domino med stenar

5. Domino med stenar

Tutorial via sparklestories.com

Domino är ett tidlöst spel som samlar barn i många olika generationer. Av denna anledning kommer det att vara väldigt enkelt att hitta ett spel i ditt hem, men om du inte har något kan du göra ett själv genom att samla stenar under en promenad i naturen och färglägga dem med tempera. Bara tillräckligt med tid för att låta dem torka sedan är dina helt nya dominobrickor färdiga att spelas med.

Advertisement

6. Gitarr av en låda näsdukar

6. Gitarr av en låda näsdukar

Tutorial via Mrs. Doty/YouTube

Morgondagens musiker kommer att kunna göra sitt första instrument genom att återvinna en tom näsdukskartong, en rulle aluminiumfolie och några gummisnoddar. Måla och dekorera gitarren efter eget önskemål, limma fast lådan på pappersrullen, som ska vara halsen och fixera sedan gummisnoddarna för att bilda strängar. Är du redo att lyssna på dina barns musik?

7. Fingerdockor

7. Fingerdockor

Tutorial via recycledcrafts.craftgossip.com

Fingerdockor är tidlösa roliga leksaker som kan hålla barn sysselsatta i flera timmar: det finns många sätt att tillverka dem på med de mest olika materialen och bland dessa finns återvinning av korkar från pennor och överstrykningspennor. Roa dig med att rita de mest olikartade uttrycken och dekorera dem med hår av garn eller bomullstrådar och andra tillbehör som tyg eller annat återvunnet material.

Advertisement

8. Lavalampa

8. Lavalampa

Tutorial via Creative SL/YouTube

Slutligen föreslår vi en lek som är mer som ett vetenskapligt experiment som kommer att lämna dina barn mållösa av förvåning och förundran, vilket kommer att föra dem närmare att upptäcka världen och hur den fungerar: lavalampan
Allt du behöver är en glasburk, vegetabilisk olja, bikarbonat, karamellfärg och vinäger. Placera burken över en LED-lampa för att lysa upp insidan och göra den ännu mer spektakulär, roa dig sedan med att blanda olika färger.

Vilket av dessa projekt kommer du att göra tillsammans med dina barn?

Advertisement