Gör ditt kök unikt med ett av dessa 4 vinnande kombinationer av väggskåp och bänkskivor

av Titti Carlberg

31 Januari 2024

Gör ditt kök unikt med ett av dessa 4 vinnande kombinationer av väggskåp och bänkskivor
Advertisement

Köket representerar hjärtat i de flestas hem, det är rummet där funktionalitet och estetik nödvändigtvis måste matcha varandra. Valet av färg som ska användas på inredningen är därför en grundläggande aspekt för att definiera den atmosfär och stil man vill ha i detta viktiga rum i ditt hem.

Krämfärgat, brunt och vitt: den ofelbara klassikern

Krämfärgat, brunt och vitt: den ofelbara klassikern

Cucinesse

En av de mest populära färgblandningar för köksinredning är den klassiska av krämfärgat, brunt och vitt.

Dessa tre färger, om de är välbalanserade med varandra, kan skapa en varm och välkomnande miljö, samtidigt som de behåller ett fräscht och modernt utseende.

Krämfärgat är idealiskt på väggar eller större möbler, medan brunt är perfekt för mindre element som köksbänken, stolarna och bordet.

Slutligen kan vitt användas till vitvaror, hyllor eller till några dekorativa detaljer. Faktum är att den här färgen hjälper till att reflektera ljus och göra ditt kök ljusare och luftigare.

Advertisement

Grönt och grått, oväntad elegans

Grönt och grått, oväntad elegans

Di Lorenzo Arredi

Bland de mest intressanta trenderna på sista tiden inom inredningsdesign är kombinationen av grönt och grått. Denna blandning utmärker sig för sin förmåga att skapa en elegant, naturlig atmosfär, men samtidigt behålla en modern linje.

Grönt rekommenderas särskilt på väggar eller för dekorativa föremål som växter, matservis och tyger.

Grått, å andra sidan, används ofta på köksmöbler, golvet och bänkskivorna eftersom det erbjuder en neutral bakgrund som framhäver det gröna.

Vitt och svart för en stilfull kontrast

Vitt och svart för en stilfull kontrast

Mondo Design

I inredningsvärlden är kombinationen av svart och vitt fortfarande en tidlös klassiker som är synonymt med elegans och stilfullt.

Vitt är en idealisk färg på väggarna eller på större möbler, som köksön eller skåpen. Det hjälper att reflektera naturligt ljus, vilket gör utrymmet ljusare.

Svart kan däremot användas till bänkskivor, stolar, vitvaror eller som ett dekorativt inslag på porslin och tyger.

Kvarts med blåa inslag för att överraska med stil

Kvarts med blåa inslag för att överraska med stil

Outlet Arredamento

Nyligen har även användningen av kvartsfärg, berikad med blåa inslag, brett ut sig. Denna kombination gör att man kan skapa en elegant och modern men också livlig miljö.

Kvartsfärg är ett perfekt val för stora ytor som väggar, bänkskivor och stora vitvaror.

De blå inslagen, tillför å andra sidan en touch av färg som kan liva upp utrymmet utan att belasta det på ett överdrivet sätt. Denna speciella färg kan användas på detaljer som stolar, tillbehör och porslin.

Genom att välja rätt kombination av färger kommer du säkerligen att kunna inreda ditt kök på ett sätt som helt återspeglar din personliga smak och fascinerar de gäster du bjuder hem på läckra luncher eller middagar.

Advertisement