Hur man skapar perfekta hörn på lakan på några sekunder, utan att sy

av Titti Carlberg

29 Januari 2024

Hur man skapar perfekta hörn på lakan på några sekunder, utan att sy
Advertisement

Det verkar som att man aldrig har tillräckligt många lakan, särskilt de med hörn som man fäster i madrassen. Det är dock inte alla sorters lakan som har elastiska band som tillåter bästa möjliga fäste för att inte röra på sig under natten.

För att lösa denna situation finns det ett enkelt knep som inte kräver sömmar!

Advertisement

Vad är lakan med hörn till för?

Vad är lakan med hörn till för?

lifeforstock/Freepik

Lakan med hörn är gjorda för att lakanet ska anpassa sig så bra som möjligt till madrassens specifika mått och hakar fast i varje hörn för att det inte ska röra på sig under den välförtjänta nattsömnen.

Faktum är att de vanligtvis är utrustade med speciella elastiska band i de fyra ändarna som gör att de fäster perfekt vid madrassen och förblir på plats.

Det är dock viktigt att välja rätt mått för att undvika irriterande tomma utrymmen i hörnen som kan äventyra kopplingskapaciteten och orsaka obehag under sömnen eftersom ett av hörnen kan lossna på grund av att vi rör på oss under natten.

För att välja den rätta storleken måste man känna till de exakta måtten på madrassen och köpa rätt sorts lakan med hörn.

Den största fördelen med denna typ av lakan är dess förmåga att fästa perfekt i sängens hörn, vilket ger en avgjort högre bekvämlighet jämfört med traditionella lakan utan elastiska hörn, som tenderar att röra på sig när vi rör på oss under sömnen.

Advertisement

Hur skapar man hörn på lakan utan att sy?

Hur skapar man hörn på lakan utan att sy?

Pexels

Om du inte har några lakan med elastiska hörn, utan bara de klassiska sängkläderna, oroa dig inte: det finns en ofelbar metod som gör att du kan skapa perfekta elastiska hörn på dina nuvarande lakan som förblir fasthakade vid madrassens hörn utan att röra på sig under natten.

I princip är det bara att knyta en knut i alla fyra hörnen av ditt lakan. Faktum är att detta knep tillåter dig att skapa fyra kurvor i tyget som har exakt samma funktion som de riktiga elastiska hörnen.

Så här gör du perfekta hörn på lakanen utan att nödvändigtvis behöva sy fast elastiska band i kanterna:

  1. Bred ut lakanet på sängen i direkt kontakt med madrassen.
  2. Knyt en knut i varje hörn och försök samla ihop så mycket tyg som möjligt så att lakanet blir ordentligt sträckt.
  3. Lyft ett hörn i taget av madrassen och stoppa in knuten under den.

Klart: när du har gjort alla fyra hörnen och madrassen ligger på sin plats har du ett snyggt, sträckt lakan, perfekt förankrat som om de hade elastiska band i hörnen.

Om lakanet inte är tillräckligt stort för att knyta alla fyra hörn finns det ett annat knep du kan använda: sätt en hårsnodd i varje hörn.

Tack vare dessa enkla tips kommer du att kunna skapa perfekta lakan även om du bara har traditionella sängkläder tillgängliga, utan att nödvändigvis behöva sy på resårband.

Advertisement