13 av de snyggaste möblerna för att visa upp din vinylsamling

av Titti Carlberg

21 Januari 2024

13 av de snyggaste möblerna för att visa upp din vinylsamling
Advertisement

Ett tag såg de ut som om de skulle försvinna för alltid, men nu har vinylalbum gjort en stark comeback på marknaden, och det verkar inte som om de kommer att försvinna igen någonsin, trots digitala former och streaming. Ungefär som på samma sätt som med böcker finns det ett nöje med att hantera en LP-skiva jämfört med att välja den på en elektronisk enhet. Det är som en ritual som får oss att njuta av musiken och sedan finns den där obestridliga estetiska faktorn. Vinylskivor är snyggt och stora omslag blir konstverk att visa upp, som tryck, foton eller inramade affischer.

Så varför inte göra dem till ett inredningsobjekt med den rätta möbeln och visa upp din samling, även den minsta?

IKEA-KALLAX

IKEA-KALLAX

@eleeut/INstagram

Nischer skapade ad hoc, för att omsluta soffan som finns inuti: väggarna är gjorda med KALLAX-element, fulla av LP-skivor, drömmen för varje musikälskare som alltid vill vara omgiven av sin favoritmusik!

 

Advertisement
@stereo_michael/Instagram

@stereo_michael/Instagram

Det finns vinylskivor som verkligen är en källa till stolthet att visa upp, och när ett öppet skåp - som KALLAX - inte placeras mot en vägg, kan en av de två sidorna bokstavligen dekoreras med skivomslag placerade för att fylla varje öppning!

IKEA-EKET

IKEA-EKET

jondrumming/Reddit

EKET från IKEA är en kub, men många använder den för att bygga större möbler: ungefär som byggstenar, perfekt för att fylla utrymmena på ett personligt sätt... Och även för att skapa en bekväm möbel för att förvara och konsultera vinylalbumena!

Få men bra

Få men bra

MelodyWoodWorks/Etsy

Om du inte har tillräckligt många vinyler för att ha dem i ett skåp kan du dock unna dig en möbel med kompakta mått och mer ovanliga former, som den här i trä med en modern rustikt look. Den är snygg på sitt sätt, men du kan överväga att måla den i vilken färg du vill så att den får ett mer modernt utseende!

Nöjet att bläddra mellan skivorna, som i en butik

Nöjet att bläddra mellan skivorna, som i en butik

lpbin.com

Den här kompakta möbeln liknar de som ställs ut i butikerna för vinylskivor, de tillåter dig att "bläddra" bland omslagen i jakt på den musik som lockar dig mest för stunden.

Advertisement

Retrodesignade godsaker

Retrodesignade godsaker

symbolaudio.com

En lyxig möbel för dig som inte snålar när det kommer till vinylskivor. Trä av ask och ek, fötter som smalnar av nedåt och justerbara för att kompensera för även de minsta ojämnheterna i golvet och en retrolook som verkligen är oemotståndlig.

Gör-det-själv-möbler

Gör-det-själv-möbler

HomeAndGardenDIY/Etsy

Om du vill njuta av skönheten i ett skåp för vinylskivor som är designat för att kunna konsulteras fritt, varför inte bygga ett själv? Med lite träbearbetningsskicklighet är de genomförbart. Och online kan du hitta handledningar eller projekt att följa (ibland är det dock PDF-filer som kostar), som denna.

Advertisement

Branschexperterna

Branschexperterna

symbolaudio.com

Det finns företag runt om i världen som är specialiserade på möbler som kretsar kring att lyssna på musik. I deras kataloger finns det föremål som tilltalar alla entusiaster, för att skapa perfekta hörn i bostaden, oavsett storlek.

Andra oemotståndliga möbler för din samling av vinylskivor

Andra oemotståndliga möbler för din samling av vinylskivor

divider-records.com

Fortsättningsvis på listan med perfekta möbler för våra vinyler märker vi att de flesta investerar i träets kvalitet och i modeller med enkla linjer, utan att vara banala. Detta är också fallet med detta skåp för LP-skivor, som skulle se bra ut bredvid vilken skivspelare som helst, i vilket vardagsrum som helst.

Advertisement
symbolaudio.com

symbolaudio.com

Ofta är dessa möbler uppdelade i flera fack för att även rymma skivspelaren och högtalarna, för att skapa en rejäl lyssningsstation, som då bara saknar en eller två fåtöljer och ett bord... Och vem skulle sedan gå därifrån?

sklum.com

sklum.com

Självklart kan du även röra dig fritt vid möblerna som är utformade för dina LP-skivor, och anpassa vackra öppna bokhyllor men även de som har dörrar. Det hänger på utformningen av ditt rum!

Advertisement
FrootWood/Etsy

FrootWood/Etsy

Även med ett litet tillgängligt utrymme kan du hitta möbler som är helt underbara och med vilka du kan skapa din personliga inredning.

theurbaneditions.com

theurbaneditions.com

Och du, vilken möbel skulle du välja för din vinylsamling?

Advertisement