Så här frigör du ditt garage från insekter med klibbiga fällor tricket

av Titti Carlberg

21 Januari 2024

Så här frigör du ditt garage från insekter med klibbiga fällor tricket
Advertisement

Garage är lättillgängliga platser för alla typer av parasiter, särskilt insekter som kommer in genom att krypa eller flyga in genom springor och hål i väggar, dörrkarmar, men framför allt genom öppna dörrar och fönster.

Särskilt om ditt garage är direkt anslutet till ditt hus, kan detta underlätta insekters tillgång till hemmiljön och för att undvika detta irriterande besvär är det nödvändigt att agera snabbt för att undvika angrepp i garaget.

Bland de många tillgängliga lösningar finns det också ett enkelt knep som kan hjälpa dig att begränsa förekomsten av insekter i ditt garage, även om denna metod inte är fri från nackdelar.

Låt oss se hur de används och för- och nackdelarna med klibbiga insektsfällor.

Advertisement

Klibbiga fällor för insekter: tillvägagångssätt

Klibbiga fällor för insekter: tillvägagångssätt

Solutions Pest & Lawn/YouTube

Klibbiga fällor är effektiva system för att fånga insekter, men även möss och råttor. Fällor i olika storlekar och former finns tillgängliga på marknaden, men de fungerar alla enligt samma princip: om de är täckta med lim kommer parasiten att kliva på den och förbli fastlimmad på ytan.

Allt du behöver göra är att ta bort skyddsfilmen och placera dessa fällor på de mest kritiska punkterna i ditt garage: bredvid dörrar och fönster, i hörn, bredvid ett skafferi eller på de platser där du märker den största koncentrationen av insekter. Parasiterna kommer alltså att gå eller krypa över limmet och fastna i det. Det finns även modeller som kan användas hängande i taket eller från ljuskronan, vilket kan vara användbart mot flygande insekter.

Du kan också förbereda en egen klibbig fälla med gör-det-själv, ta en kartongbit eller plywood och lite tejp. Applicera den självhäftande sidan uppåt på kartong- eller plywoodbiten och fäst den i ändarna med två bitar tejp. Processen blir ännu enklare om du använder dubbelhäftande tejp, eftersom det då räcker med att fästa det på ena sidan av kartong- eller plywoodbiten och lämna den andra sidan tom.

Advertisement

För- och nackdelar med klibbiga fällor

För- och nackdelar med klibbiga fällor

Penguin Outdoors/YouTube

Praktiska att använda och att lossa, klibbiga fällor kan också användas stängda genom att forma en slags tunnel inuti vilken insekter och hushållsparasiter förblirinstängda. Men dessa verktyg dödar inte djuren, de lämnar dem bara instängda och orsakar dem en lång och långsam plåga, vilket kanske resulterar i att de blir mindre trevliga.

Om du har barn eller husdjur måste du också vara försiktig eftersom dessa fällor uppenbarligen inte gör någon skillnad och ingripande av läkare eller veterinär kan vara nödvändigt för att lossa dem om de av misstag förblir fästa vid huden eller pälsen. Även vissa djur som anses vara vänner kan i slutändan bli instängda: tänk till exempel på geckos och ödlor, som ibland kommer in i våra hem och kan förbli obehagligt instängda. Grönt ljus därför för dessa åtgärder, men med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder.

Advertisement