Hur man inreder sovrummet: här är 7 av de mest populära trenderna 2024

av Titti Carlberg

17 Januari 2024

Hur man inreder sovrummet: här är 7 av de mest populära trenderna 2024
Advertisement

Med ankomsten av ett nytt år känner vi ofta en önskan om förändring, nyhet och förnyelse. Detta gäller inte bara för en själv, utan också de utrymmen där vi vanligtvis rör oss, bor, äter och vilar. Här kommer därför varje nytt år experterna på inredning undersöka, studera och föreslå nya inredningstrender.

I det här fallet vill vi göra en översikt över några av de mest populära trenderna 2024 för sovrummets inredning. Nyfiken? Då kör vi!

Advertisement

Natur

Natur

louisdhe.com

Naturen har alltid funnits med oss, den är en del av våra liv, den är grundläggande för vårt fysiska och psykiska välbefinnande. Det är alltså det som inte får saknas i våra sovrum om ett naturscenario är det vi vill se innan vi somnar. I det här exemplet ser vi ett berg som tornar upp sig bakom sängen, känsligt och avkopplande trots sin styrka. Även färgerna påminner om dess nyanser, vilket gör ditt vilohörn unikt.

Advertisement

Färgglada och mönstrade tapeter

Färgglada och mönstrade tapeter

@marypattondesign/Instagram

Lite färg skadar inte och för den som vill lämna det neutrala kan detta val vara perfekt. Tapeter, som under en tid verkar ha varit föråldrade, har kommit tillbaka på modet på många olika sätt beroende på individuell smak. Vi utgår från kromatiska nyanser, till blommigt mönster eller geometriska dekorationer. Det viktiga är att lämna utrymme för fantasin och alltid matcha inredningstillbehören, men famför allt är det viktigt att uttrycka sig genom designkompositioner. Vilken utsmyckning kommer att erövra dig?

Minimal stil

Minimal stil

@whatisinteriordesign/Instagram

Och om vi å ena sidan har flamboyanta färger och blommor som invaderar vårt utrymme, finns det å andra sidan de som inte vill överdriva, utan föredrar lyxen av enkelhet. Ledordet är minimalism och enkla, glesa linjer är det bästa sättet att förnya ditt sovrum 2024. Även färgerna förblir mjuka och neutrala, för att ge maximal känsla av charm, men utan att överdriva.

Inredningen som tar oss tillbaka till det förflutna

Inredningen som tar oss tillbaka till det förflutna

decorilla.com

Vissa trender har nu övervunnits, men vi vet väl att de kan komma tillbaka, kanske i andra skepnader. Det är därför en trend för det nya året är "viktiga" himmelsängstrukturer. Sängen är inramad med, eller utan klädsel, för att skapa ett hörn av ren integritet och en riktig tillflyktsort där dagens stress inte har inträde. För val som detta kan du enkelt ge utlopp för dina favoritfärger, skapa utrymme för dina preferenser. Grönt, blått, gult, kalla eller varma färger. Låt oss släppa efter på tyglarna och prioritera vår personlighet.

Maximalism

Maximalism

@marypattondesign/Instagram

Våga: är ledordet för den som väljer att vara excentrisk, överdriven och prålig i sovrummet. Inredningen går mot klassicismen, den vimlar av draperier, föremål, spetsar, dekorationer, färger blommor och mycket mer. Från kromatiska val centrerade på en rådande färg, till de där paletten smälter samman i en virvel av nyanser för att ge maximal "extravagans". Detta val är lämpligt för dem som vill sticka ut i mängden och älskar att visa sin icke-konformistiska natur även i sovrummet.

Advertisement

Neutral och avkopplande miljö

Neutral och avkopplande miljö

@davoujdesign/Instagram

Vi söker alla avkoppling i olika miljöer. Faktum är att de finns de som, som vi just har sett, svänger mot maximalism och de som tvärtom håller sig till det neutrala. Valet för 2024 kan därför gå mot enkla strukturer, kanske i enlighet med naturliga element som trä, färger från beige till ljusbrunt, grädde och så vidare. Enkla, nästan ökenliknande nyanser, som bara lämnar utrymme för vår önskan att eliminera dagens negativitet.

Lyxig och "sammetslen" miljö

Lyxig och "sammetslen" miljö

@luluandgeorgia/Instagram

För att ha ett lyxigt sovrum betyder det inte att du måste spendera vem vet hur mycket pengar. Ibland är det tillräckligt att välja material, inredning och sammansättning av en miljö på ett sätt som ger känslan av lyx och stilfullt. I det här fallet syns lyxen i det kromatiska valet, men också i tyget som är designat för strukturen av sängen eller i sängöverkastet och andra tillbehör. Vi pratar om sammet, ett tyg som har varit på modet länge, som återkommer övervägande och kraftfullt i dess mjukhet. Skinande, stilfullt och rikt, detta material är det rätta valet för dem som vill skapa en miljö med en raffinerad och kunglig smak.

Advertisement

Ett underbart 2024

Från blommor, ljusa färger, avkopplande neutrala färger till lyxiga material, med naturen alltid nära. 2024 lovar att bli ett inovativt och originellt år för sovrumsinredningen. Många idéer att inkludera individuellt, eller i en smart mix av unik smak.

Vad väntar du på? Välj den idé du gillar bäst och förnya din relaxhörna.

Advertisement