Sovrum med enkelsängar: det är möjligt att uppnå riktigt otroliga estetiska resultat

av Titti Carlberg

18 Januari 2024

Sovrum med enkelsängar: det är möjligt att uppnå riktigt otroliga estetiska resultat
Advertisement

När du förstår att du är tvungen att möblera ett rum med enkelsängar är det inte så konstigt att du kan få problem. Vi vet inte varför, men det verkar nästan omöjligt att möblera med stil, vilket skulle kunna göra utrymmet unikt och originellt. Men så är det egentligen inte, även dessa miljöer kan få ett charmigt och förtrollande utseende som få andra

Här visar vi 14 tips för att bäst möblera ett sovrum med enkelsängar.

Advertisement

1. Mjukt och pastellfärgat

1. Mjukt och pastellfärgat

Claudia/Pinterest

Är rummet avsett för två tjejer? Tja, om de gillar det, varför skulle man inte kunna skapa en mjuk atmosfär med inredningstillbehören och pastellfärgerna? Vi låter de direkt intresserade välja den färg de gillar mest eller, med kunskap om deras smak, kan vi förvåna dem med en överraskning. I detta rum är allt harmoniskt organiserat med alla detaljer placerade på ett perfekt sätt, inklusive initialerna ovanför enkelsängarna.

Advertisement

2. Rustik sängkammare

2. Rustik sängkammare

libpaulsen_/Instagram

Vi vill gärna våga mer och siktar mot en rustik och stark stil. Vi väljer varma orangea, bruna, gula och beiga toner. Solstrålarna som sticker in kommer att göra rummet bekvämt och två sängar som kännetecknas av ett rustikt och djärvt utseende. Och färgkontrasterna kommer att vara de mest intressanta delarna i det här fallet, men se upp så du inte förbiser vikten av att välja rätt möbler och belysning.

3. En liten koja i huset

3. En liten koja i huset

@beddys/Instagram

Våningssängar är en tidlös möbel och ett av de snyggaste valen för sovrum med enkelsängar. I det här fallet ser vi en grov trästruktur, den klassiska tonen tas upp av dekorationen på väggarna, tygerna och kramdjuren. Och vad sägs om den milda ljusslingan? Helt enkelt förtrollande.

4. Ett zebrarum

4. Ett zebrarum

Pinterest

Som att kasta sig in i en avlägsen plats där man håller speciella möten. Kontrasten mellan det svartvita och det randiga mönstret för tankarna till bilden av zebror. En riktig fröjd för ögat, den centrala gardinen som delar upp utrymmena och ger avskildhet även om rummet är för två.

5. Vintage

5. Vintage

@thesalemsquad/Instagram

Vilken fröjd för ögat de är, desa två små sängar, i vintagestil med en färgsprakande explosion av blommor. Det finns många texturer, beroende på vilken smak man har, men strukturen med nattduksbordet i mitten och dekorationerna på väggen ovanför sänggavlarna som speglar mönstret är verkligen en fröjd för ögat.

Advertisement

6. Kapselsäng

6. Kapselsäng

@beddys/Instagram

Minimalistiskt och funktionellt, denna lösning med utskjutsbar våningssäng är lämplig för en modern och okonventionell inredning. Det naturliga träet kontrasterar mästerligt med de färger som valt för tygerna. Kuddar och filtar sticker ut mot ljuset från basen. Och sängarnas oika orientering ger en extra touch till ett enkelt men trevligt sovrum.

7. Huvud mot huvud

7. Huvud mot huvud

VARDAKA HAIDI/Pinterest

Huvud mot huvud eller tågkupé, det beror på vilken orientering som valts för att sova. Faktum är att denna idé att placera sängarna på rad, men med en avdelare i mitten är helt enkelt lysande. Kolla in det mästerliga sättet harmoni skapas på med resten av föremålen. Spektakulärt!

Advertisement

8. En känsla av natur

8. En känsla av natur

𝒦𝓇𝓎𝓈𝓉𝒶𝓁 𝒴𝒶𝓇𝒾𝑒 ᥫ᭡/Pinterest

Träsängar, en matta på golvet, ett snedtak ovanför fönstret: det känns som att slungas ned på en filminspelning. Kontrasten av färger framhäver tillbehören, vilket gör detta rum fängslande och skapar samtidigt lite nyfikenhet. Valet av att infoga namn för att ge personlighet till individuella utrymmen är fantastiskt.

9. Black and White

9. Black and White

@greybirchdesigns/Instagram

Färgkontrasten märks överallt. Järnstrukturen, även om den är enkel, har en kunglig kvalitet och spelar perfekt med de tvåfärgade väggarna. En intressant detalj är de 4 tavlorna uppdelade i par och placerade ovanför sängarna, redo att lysas upp av lamporna som är placerade speciellt för detta ändamål. Låt oss föreställa oss vilken förtrollning det blir på kvällen.

Advertisement

10. Förskjutna våningar

10. Förskjutna våningar

@beddys/Instagram

Även i det här fallet har vi en våningssäng med olika orienteringar, men mer öppna än de tidigare. Det gråa i strukturen passar väldigt bra med den ljusa färgen på träet i stegen, en nyans som också delvis återspeglas i strukturens "tak".

11. Kromatisk kunglig färgkontrast

11. Kromatisk kunglig färgkontrast

@casavilora/Instagram

Placerade för att rama in fönstret, det är härifrån som sängarna drar det perfekta ljuset för att sticka ut och göra miljön kungligt. Inte bara materialen som används utan även färgen spelar en grundläggande roll. Gult påminner oss om guldets värde och gör att vi fördjupar oss i en dagdröm. Vem skulle inte vilja sova på en sådan här plats?

Advertisement

12. Enkel och klassisk stil

12. Enkel och klassisk stil

@dreams_beds/Instagram

Enkelt men funktionellt, järnstrukturen har inga speciella krusiduller, utan visar sig i all sin praktfulla glans. I det här fallet kommer textildetaljerna och även den väldigt viktiga mattan som valts för att pryda golvet att vara mästare.

13. Hur man får ut det mesta av utrymmet

13. Hur man får ut det mesta av utrymmet

@tinylittlepads/Instagram

Om det inte finns tillräckligt många meter i rummet för att skapa ett dubbelrum med enkelsängar så gör vi ändå det bästa av dem som finns. Sängarna kan placeras på rad mot samma vägg, kanske med en avdelare i mitten för att skapa avskildhet och bordet i mitten för att slutföra en "bana" som började med dessa. Valet av träplankor på väggen är väldigt intressant, vilket ger värme och en klassisk men vacker ton till rummet. En utmärkt lösning.

Advertisement

14. Nyanser av en öken

14. Nyanser av en öken

@beddys/Instagram

Ljus, geometrisk, funktionell och magnifik struktur insvept i dessa ökeninspirerade nyanser. Ja till beige och trä, de smälter perfekt samman i ett spel som fångar ögat, förtrollar det och får dig att vilja ha. Vad sägs om valet av de skotskrutiga filtarna? Erkänn att de gör dig mållös för deras skönhet. 

Ser du vad många trevliga och originella sätt det finns att möblera ett rum med enkelsängar? Det finns väldigt många lösningar, både för vuxna och barn, det är bara att släppa lös fantasin, den kreativa känslan och låta dig guidas in i en komposition som kan visa sig vara den bästa som någonsin gjorts i ditt hem.

Vilken av dessa idéer gillar du mest?

Advertisement