Inga fler nystan av halsband: upptäck hur man ordnar och visar dem på ett smakfullt sätt

av Titti Carlberg

07 Januari 2024

Inga fler nystan av halsband: upptäck hur man ordnar och visar dem på ett smakfullt sätt
Advertisement

Du är på väg ut och vet vilket halsband du vill bära, du ser det sticka ut i en behållare eller ligger ovanpå de andra. Du går fram för att ta det och greppar tag i ett helt nystan av halsband, vilket innebär att du har två val: antingen struntar du i halsbandet eller så sätter du dig för att reda ut härvan av smycken. Även om du har tid för det andra valet, men om inget görs för att alltid hålla dem åtskilda, är det bara en fråga om... tid, igen, innan du befinner dig i den situationen på nytt.

Varför inte ägna en timme för att skapa ordning bland halsbanden och få lugn i ditt liv istället? Låt oss upptäcka metoderna för att inte längre behöva oroa oss för att liknande situationer ska uppstå på nytt.

Advertisement

Välj, dela upp i kategorier och sedan...

Välj, dela upp i kategorier och sedan...

Creativo

Låt oss börja med att samla alla halsband: alla som finns i bostaden måste hamna på samma bord, ordentligt rengjort och täckt med en duk eller en handduk, en stor. Detta för att inte riskera att halsbanden halkar av bordet och hamnar på golvet. Vi vill inte ha några problem. De enda halsbanden vi inte behöver plocka fram är de som redan ligger i deras fodral, oftast de mest eleganta, som vi aldrig glömmer var de finns.

När vi har smyckena framför oss, kommer vi vid behov dela upp dem (läs reda ut dem) ordentligt, placera dem bredvid varandra, utan oro för att gruppera dem enligt några exakta kriterier.

När detta är gjort är det äntligen dags att börja med de svåra valen: finns det några att ge bort? Ska man slänga några eftersom de är förstörda? Hur många år har det gått sedan man bar ett specifikt halsband och vill man verkligen behålla det?
Att se dem alla tillsammans innebär att förstå vilka vi ofta bär, vilka vi älskar, vilka som praktiskt taget glömts bort och därför kan ges bort.

När vi har valt de halsband vi vill behålla delar vi upp dem i kategorier: de mest vardagliga, de mer eleganta. Vi kan dessutom göra skillnader efter material och färg, för att förstå hur och var de ska förvaras. Hur många behållare behövs det för att skydda dem alla? Hur många stöd behöver vi för att hänga upp de vi använder mest beroende på årstid?

När man har listat ut allt detta är det bara att utrusta sig med rätt halsbandshållare! Låt oss ta en titt på några av dem nedan.

 

Advertisement

...Förvara i lämpliga behållare. Här visar vi några att inspireras av

...Förvara i lämpliga behållare. Här visar vi några att inspireras av

Yewclls/Amazon

Skrin är idealiska för att rationalisera utrymmet för alla de viktigaste halsbanden som hittills kanske har legat i separata behållare.

CrownCandlesUK/Etsy

CrownCandlesUK/Etsy

Om de har invändiga avdelare blir det också bekvämare att fylla dem, utan att riskera att de trasslar sig.

BELLE VOUS/Amazon

BELLE VOUS/Amazon

För de halsband vi använder ofta under en period bör de finnas lätt till hands och snabba att hitta. Så det är värt att ha ett stöd att hänga upp dem på.

AMareeBasseVendee/Etsy

AMareeBasseVendee/Etsy

Det finns tusen sorter och stilar: eleganta, rustika, fantasifulla... Det beror på vilken smak man har. Men se till att de är i rätt storlek för halsbanden. Om de passar blir det heller inga problem med andra tillbehör.

Advertisement
wswoodenrack/Etsy

wswoodenrack/Etsy

Det finns också hyllor med krokar, för de som har ont om plats på hyllor poch möbler, på väggarna kan man alltid hitta plats dock. Krokar för halsband som alltid syns väl placerade och en hylla för andra sakaer som behövs.

EthnicaDesigns/Etsy

EthnicaDesigns/Etsy

Även i det här fallet har vi ett brett urval av modeller och ytbehandlingar, och vi kan dessutom skapa dem själva med gör-det-själv utan några större problem.

Är du redo att skapa ordning och reda bland dina halsband en gång för alla?

Advertisement