För ett mer lyxigt hem: inred dina rum med dessa färger

av Titti Carlberg

04 Januari 2024

För ett mer lyxigt hem: inred dina rum med dessa färger
Advertisement

När det är dags att välja den mest lämpliga färgen i dina rum kan du kanske bli lite osäker, det finns ju så många att välja mellan. Men faktum är att färgen vi har i våra rum är en sak som visar vår personlighet, samtidigt som det är ett element som bidrar till att skapa atmosfär i hela bostaden. Av denna anledning bör du fråga dig själv, när du väljer en färg till ett rum, vilken bild av dig själv du vill förmedla.

Det finns färgkombinationer som skapar en avkopplande och lugnande atmosfär, medan andra ger den energi som behövs för att möta nya dagar. Många av oss skulle vilja kunna förmedla en elegant och dyr bild även utan att ha en stor budget. 
Så vad ska du göra om du vill skapa en lyxig atmosfär i ditt hem? Även i det fallet finns det färgkombinationer att välja mellan för att ge dina rum ett mer elegant och raffinerat utseende.

Låt oss se vilka råd experter ger om vilken färg du bör välja för dina rum om du vill omsluta dem med känslan av en dyr och raffinerad miljö.

Advertisement

1. Vitt

1. Vitt

@stylesourcebook/Instagram

Vitt är en fantastisk tidlös klassiker när man vill förmedla en bild av elegans och förfining. Välj olika nyanser av vitt för att framhäva konstverk och särskilt dekorativa element, vilket gör att varje rum känns ljusare och större.

Advertisement

2. Blått

2. Blått

@lialovisolo/Instagram

Olika nyanser av blått är väldigt mångsidigt och berikar alla utrymmen, framförallt de mörkare nyanserna. Perfekt för kök, det blåa passar perfekt till metallarmaturer och de varmare nyanserna av trä. Att använda de olika nyanserna av denna avkopplande färg är ett utmärkt sätt att leka med mättade färger som skänker en känsla av elegans och lyx till dina rum.

3. Grönt

3. Grönt

@homebohodeco/Instagram

Även grönt, särskilt den mörkare nyansen som finns i naturen, ger djup åt dina miljöer, även matchande med blått. Oavsett om det handlar om inredningstillbehör, levande växter eller färgerna på väggarna kommer grönt att ge vilken hemmiljö som helst en känsla av en exklusiv atmosfär.

4. Varma neutrala

4. Varma neutrala

@simones.abode/Instagram

På samma sätt som med vitt kan neutrala färger i varma nyanser också vara till hjälp för att skänka elegans till ett rum, vilket gör det sofistikerat och tidlöst. Så, grönt ljus för ockra, karamell, beige och brunt, kanske till och med kombinerat i ett lager av olika nyanser, detta kommer att ge ditt hem känslan av tidlös elegans.

5. Terrakotta

5. Terrakotta

@oak_furniture_land/Instagram

Genom att stanna vid temat jordnära färger är terrakotta en färg för hemmet som kan ge intrycket av en gömd värdefull skatt. Trots att den är nykter och ödmjuk är den här färgen enormt uppskattad av designers på grund av dess nära koppling till naturen. På golv eller inredningstillbehör, men också för att skapa en accentvägg i ett vitt rum, terrakotta anpassar sig perfekt till alla neutrala färger, varma som ljusa.

Advertisement

6. Svart

6. Svart

@roomdesgn/Instagram

Svart är det rätta valet för den som inte är rädd att använda lite mer djärva nyanser. En perfekt färg i ett annars väldigt ljust rum, svart kommer att förstärka intrycket av förfining och lyx i kombination med avancerade material som marmor. Och dessutom kan svart dölja defekter, fylla luckor och öka personligheten i ett rum.

Vilka färger föredrar du i din heminredning?

Advertisement