Magisk (på riktigt) svamp: en enda produkt som avlägsnar tusen olika sorters smuts. Upptäck var någonstans i ditt hem du kan använda den

av Titti Carlberg

29 December 2023

Magisk (på riktigt) svamp: en enda produkt som avlägsnar tusen olika sorters smuts. Upptäck var någonstans i ditt hem du kan använda den
Advertisement

Den kallas för en magisk svamp, och den som aldrig har använt en förstår inte att den verkligen förtjänar sitt namn. Det har även hänt att de som har köpt den inte förstod först varför den var så känd. I vilket fall som helst är denna melaminhartssvamp kapabel att radera alla smutsiga märken från en mängd olika ytor och material i ens hem.

Den fungerar som ett suddgummi, man gnuggar på smutsfläcken på samma sätt som när man suddar ut ett skrivfel på ett pappersark. Men det finns ännu ett steg som ofta glöms och det är från det de krossade drömmarna föds hos dem som inte har hittat det "magiska" med svampen, det är nödvändigt att blöta och krama ur svampen innan man använder den.

Låt oss se hur många sätt denna produkt är användbar på

.

Advertisement

Inte bara på väggarna: den magiska svampen kan användas till mycket mer

Inte bara på väggarna: den magiska svampen kan användas till mycket mer

Creativo

En magisk svamp kommer oftast in i ens hem när man har tröttnat på att tvätta bort fingeravtryck och andra märken från väggarna. Det finns fall där märkena inte heller går bort vid en traditionell tvätt, oavsett hur mycket man sprayar och gnuggar med trasor och annat. Det är då den magiska svampen, om den används på korrekt sätt, vilket vi nämnde tidigare, kommer till hjälp. Vi kan använda den på:

  • Golvet: om du har golv av sten, keramik, vinyl (alltså släta) som det finns en smutsfläck på som de vanliga beprövade metoderna inte lyckas eliminera, kan du prova den magiska svampen. Var dock särskilt försiktig på vinyl: testa först i ett hörn, för även om nötningsförmågan hos detta harts är låg kan det förstöra golvets blanka finish.
  • SkorGummit längst ner på skon är det som lättast blir smutsigt, både på sneaker som på stövlar och många andra skor. Den våta och urvridna svampen är dock det bästa sättet att radera all smuts.
  • Permanenta fläckar från tuschpennor på skrivbordet: Ja, det finns de som använder svampen på dem, men testa först så att den inte är för nötande för ytan du vill rengöra.

När det gäller trä, som vissa golv, är det värt att prova svampen när inget annat hjälper, men uteslutande på smutsfläcken innan du går vidare med de traditionella medlet eller en närande produkt som återställer finishen. Det är dock lite av en extrem lösning som ska utföras med försiktighet.

Advertisement

Andra användningsområden i ditt hem för den magiska svampen

Andra användningsområden i ditt hem för den magiska svampen

Par, DR HYGI/Amazon

Vanligtvis, om du vill använda den på grova ytor, kan den fungera men också slitas ut mycket snabbare. Valet är ditt. När det gäller resten, här är andra användningsområden du kan prova den på i ditt hem:

  • Vattenkranar: eliminera kalkavlagringar och märken som lämnats av vattendroppar med bara ett fåtal steg.
  • Rengör springor: istället för tandborstar och olika krämer, prova den magiska svampen. Om du inte behöver göra ren ett större område är det mer bekvämt.
  • Fläckar i duschkabinen och på andra sanitetsföremål: alltid som ett sista försök efter traditionella metoder som misslyckats kan en suddande svamp hjälpa dig med det som till synes är omöjligt.
  • Induktionshäll som inget annat fungerar på: om du testar och ser att den inte lämnar oönskade märken, kan du använda den på de envisa ränderna som inte vill försvinna med traditionella rengöringsmedel!

Har du aldrig använt den magiska svampen på detta sätt?

Advertisement