Hur man döljer TV:n:7 praktiska tips för att göra den mindre synlig

av Titti Carlberg

28 December 2023

Hur man döljer TV:n:7 praktiska tips för att göra den mindre synlig
Advertisement

Att vilja ha ordning och reda i sitt hem innebär också att dölja inredningsföremål från att synas, på ett schematiskt och snyggt sätt. Bland de saker som många människor helt enkelt inte vill se hela tiden är TV:n. Ett föremål som numera är en integrerad del av våra hem, men som i vissa fall är jobbigt att se hela tiden, trots att den är ett måste i ens hem. Så hur kan man få den att försvinna utan att göra sig av med den?

Sätten att göra TV-apparaten "osynlig" är många. Låt oss tillsammans upptäcka 7 av dem som kan vara användbara.

Advertisement

1. Instängd i ett skåp

1. Instängd i ett skåp

aleets12 Torres/Pinterest

Man vill ju inte att den ska försvinna helt, men inte heller att den bestämmer hela scenen i ens vardagsrum. Okej, låt oss säga instängd i ett skåp. Oavsett om det är ett högt eller ett lågt, är dörrarna till skåpet konstruerade för att "omfamna TV:n och göra den till en integrerad del av skåpet, utan att den utmärker sig på väggen.

Advertisement

2. Göm den bakom en spegel

2. Göm den bakom en spegel

The Aesthete/Pinterest

Ingen förväntar sig någonsin att en TV plötsligt ska dyka upp bakom en spegel. Föreställ dig den synen: en av dina gäster ser sig i spegeln, du närmar dig gästen och börjar skjuta spegeln åt sidan tills något dyker upp bakom den, men vad? TV:n är svaret vi vill höra från dig. Detta är ett smart sätt att dölja den på, men även användbart för att dra nytta av väggen som du placerat den på.

3. Fångad i inredningen

3. Fångad i inredningen

nextluxury.com

Det går inte att få den att försvinna, men det finns ett sätt att dölja den lite. Ställ in den i en möbel så att den smälter in i väggen och passar in perfekt, det blir nästan som en fast del. I detta fall är det ett vinnande val för den magnifika sluteffekten genom att placera den mellan träribborna på en skiljevägg. Wow!

4. TV-hiss

4. TV-hiss

.cabinet-tronix.com

Ja, hissar är inte bara de där klassiska som vi använder när vi ska till en våning som ligger högt uppe, utan de är också skapade för TV:apparater. De befintliga lösningarna omfattar alla de mest varierande smakerna och inkluderar ett lågt skåp som TV:n inte är placerad på, utan inuti. Vi kan få den att "uppstå" ur skåpets djup, eller låta den sjunka ner i det. Låt oss bara komma ihåg att inte ställa ömtåliga prydnadsföremål, för om du glömmer bort dem kan de falla i golvet och gå sönder.

5. TV:n som ett konstverk

5. TV:n som ett konstverk

jasmine-roth.com

Det är också möjligt att göra detta på många sätt. Vi kan välja en glidpanel som rör sig mekaniskt från botten till toppen för att avslöja TV:n, eller välja en  sidopanel som öppnas och fälls ut med en enkel beröring. Det finns många alternativ, men tänk vad underbart att TV:n finns där när du ska se på den och när du inte ska se på den, hänger det istället ett fint konstverk på dess plats. Strålande!

Advertisement

6. Ett försvinnande skåp

6. Ett försvinnande skåp

Pinterest

Låt oss ställa TV-apparaten där du vill titta på den, kanske framför soffan. Ställ den inuti en möbel med en skjutdörr som passar den. Beroende på om det behövs eller inte kan du enkelt öppna eller stänga skjutdörren. För en mer innehållsrik inredning kan du bestämma dig för att inte välja en plan skjutdörr, utan en med hyllor som ger effekten av en elegant bokhylla. Naturskönt och användbart, eller hur?

7. Gör på ett "förvirrande" sätt

7. Gör på ett "förvirrande" sätt

Juliana Shwartzbaum/Pinterest

Om vi inte fäster den på en vit tom vägg kommer inte TV:n att utmärka sig. Så tänk på en möbel, kanske en med öppna och slutna hyllor mellan vilka TV-apparaten är inskjuten, på ett nästan osyligt sätt. Ingen kommer att lägga märke till den, i alla fall inte när den är avstängd.

Detta är bara 7 olika sätt att få TV-apparaten att försvinna i de olika rummen. Andra alternativ består i att köpa en innovativ och hypermodern apparat som redan i sig är ett perfekt konstverk, eller att välja gardiner, eller (återigen) sätta en klassisk ram runt den på väggen. Kort sagt, låt fantasin flöda, för det finns en massa sätt. 

Blir du också irriterad på att ha en synlig TV?

Advertisement