Vardagsrummet kommer alltid se ordnat ut med filtarna på det här sättet i soffan

av Titti Carlberg

26 December 2023

Vardagsrummet kommer alltid se ordnat ut med filtarna på det här sättet i soffan
Advertisement

Under vintern blir ens hem en tillflykt och vardagsrummet är den plats där vi tillbringar större delen av dagarna, just därför är det nödvändigt att alltid ha en varm filt eller pläd till hand i soffan att värma upp sig under när temperaturen sjunker för mycket.

Men att ha en eller flera filtar på soffan kan skapa ett kaotiskt intryck i vardagsrummet, vilket förstör dess harmoni om de ordnas på ett slarvigt och oordnat sätt. Ibland kan dock även det mest välordnade arrangemanget inte vara tillräckligt om det inte är utformat efter miljön och dess atmosfär.

Om filtarna ordnas på rätt sätt på soffan, kan de tillföra färg och rörelse till vardagsrummet och ge det en personlighet och djup, samt värma oss under kalla vinterkvällar i soffan.

Så, låt oss se vilka misstag som bör undvikas och hur man korrekt ordnar filtarna så att det alltid ser ordnat ut i vardagsrummet.

Advertisement

Vanliga misstag att undvika

Vanliga misstag att undvika

@ebibelo.gr/Instagram

De vanligaste misstagen när man lägger i ordning filtarna i vardagsrummet begränsar sig inte bara till att slumpmässigt lämna dem i en hög på soffan, soffbordet eller golvet. Visst, du kanske tycker att det är en bra idé att lämna filten på ryggstödet, vilket inte bara ökar originaliteten i ditt vardagsrum, utan också för att filten alltid finns till hands när du behöver den.

Men genom att lägga filten, prydligt ihopvikt på ryggstödet visar du den överdrivet mycket, vilket får en motsatt effekt mot den du hoppas på och ger ditt vardagsrum ett rörigt och kaotiskt intryck.

Så hur kan man lägga filtarna så de integreras perfekt med inredningen i rummet? Låt oss se nedan.

Advertisement

1. Ordnad oordning

1. Ordnad oordning

@minimalistic.design/Instagram

Tunna eller små filtar kan på ett konstgjort sätt draperas över soffan för att få det att se ut som om de tappats av en slump. Denna prydliga oordning kräver dock noggranna studier och tid för att uppnå: se till att filten glider ner från sätet eller armstödet på soffan, och kanske låta ett hörn nudda golvet.

2. Dold

2. Dold

thediyplaybook.com

Om du verkligen inte gillar tanken på att visa din filt kan du alltid lägga den i en behållare bredvid soffan. Vad sägs om till exempel en flätad korg?

3. Upphängda

3. Upphängda

lot35homes.com

Genom att hänga upp det tunna filtarna på väggen på krokar, klädhängare eller en prydnadsstege ger inte bara ett funktionellt intryck av dekoration, utan de finns alltid till hands när du behöver dem.

4. Vikta

4. Vikta

utrdecorating.com

Man kan också vika filtarna enkelt över rygg- eller armstödet, eller helt enkelt bakom kuddarna.

Advertisement

5. På schäslongen

5. På schäslongen

@ebibelo.gr/Instagram

Om du har en soffa med en schäslong kan du drapera din filt över den, lägg den prydligt ihopvikt eller slumpmässigt slängd. Detta kommer lägga till rörelse och intresse till din soffa.

Och du, hur har du dina filtar ordnade i ditt vardagsrum?

Advertisement