Dekorera ditt hem i rött: här är 14 idéer för att göra varje rum unikt och livligt

av Titti Carlberg

18 Januari 2024

Dekorera ditt hem i rött: här är 14 idéer för att göra varje rum unikt och livligt
Advertisement

När vi inreder vårt hem vill vi att det på något sätt ska återspegla vår personlighet, vår egenhet och uttrycka det som är vår själ. För att lyckas med detta är det viktigt att förstå vilken stil man ska ge till rummen och också, inte mindre viktigt, vilken den karakteristiska färgen kommer att vara i varje rum. För dem med en passionerad, romantisk och eldig natur är rött nyansen som absolut inte bör åsidosättas.

Nyckfull och iögonfallande, denna nyans kommer helt enkelt att fullborda inredningen på ett avgörande sätt. För att den ska komma upp till ytan och sticka ut är det inte nödvändigt att fylla rummen med färg, utan det räcker med små enkla tillbehör för att ge en extra touch.

Låt oss ta en titt på dessa 14 förslag för att inspireras och välja det vi gillar mest.

Advertisement

1. Prydnadsvas

1. Prydnadsvas

Luiter/Etsy

Vem har sagt att vaser måste innehålla blommor? Om vi inte vill ha blommor i huset, men gillar tanken på en röd, annorlunda och originell detalj, då kan en prydnadsvas vara något för oss. Den kommer definitivt inte passeras obemärkt även om den inte innehåller blommor.

Advertisement

2. Kvinnlig skulptur

2. Kvinnlig skulptur

FavnaArt/Etsy

Oavsett om de är små eller stora så kompletterar en skulptur inredningen oklanderligt. En sådan här lösning där dess ljusa hud mästerligt kontrasteras mot den röda huvudbonaden är helt enkelt fantastisk.

3. Vallmo för varje säsong

3. Vallmo för varje säsong

CeramicFloristPL /Etsy

Vem har sagt att blommor bara vissnar? Om vi gillar dem vill vi alltid se dem i form alla årstider även när de inte finns i naturen, låt oss välja konstgjorda. Vallmo är till exempel en av de vackraste blommorna, men också en av de mest ömtåliga, därför är det lämpligt att ha dem i keramik för att förhindra att de vissnar. Och visst är explosionen av rött helt underbar.

4. Vermillion krans

4. Vermillion krans

KeshasCuteCreations/Etsy

Vågor som slår sig samman med mjukhet och rör sig slingrande i en cirkel för att blida en krans som vi kan visa öppet även när det inte är jul. Visst är det sant att rött för tankarna till den perioden på året, men det är också sant att en sådan här prydnad kan beundras året runt.

5. Varför inte ett rött äpple?

5. Varför inte ett rött äpple?

ArktosArt/Etsy

En klassisk frukt, lika klassisk som dess ljusa och livliga färg. Vi kan placera dem på golvet, på en byrå, mitt på ett bord, lägga några i en skål eller på bokhyllan i vardagsrummet. De passar bra överallt

Advertisement

6. Matta

6. Matta

WHLONG/Amazon

Vad sägs om en rejäl röd enfärgad eller mönstrad matta som den här? Det är förvissao en mer excentrisk lösning, men att fylla utrymmet på detta sätt gör allt mer stilfullt.

7. Sagoscenario

7. Sagoscenario

@toregarden/Instagram

Nissar och röda lyktor är vad som behövs om du vill ge en rustik men samtidigt sagolik touch både ute och inne i ditt hem. Du kan välja en enstaka eller bestämma dig för ett par.

Advertisement

8. Lite frukt

8. Lite frukt

AzemCopperDesigns/Etsy

Konstgjorda naturligtvis, men lika vackert och "saftigt". Insidan av dessa granatäpplen är den touch av vermillion vi letade efter. Wow!

9. Ljusstake

9. Ljusstake

@christmas_interior/Instagram

Enkel och liten, men en som definitivt sticker ut för sin färg. Den kommer inte att överträffas av de andra detaljerna, det kan du vara säker på.

Advertisement

10. Eviga rosor

10. Eviga rosor

BeatusFlower/Etsy

Den röda rosen är den som symboliserar kärlek, vilket är något vi alltid vill ha i vårt hem. Det finns några som kan motstå tidens gång vilket kan vara det rätta valet för att alltid ha "färska blommor hemma.

11. Chili

11. Chili

lallehandmade/Etsy

Iögonfallande, djärv och skänker tur, dessa chili ger originaliet till ditt kök. Men vad sägs om att ha några i sovrummet?

Advertisement

§1. Mönstrad tavla

§1. Mönstrad tavla

7ArtPrints/Etsy

En klassiker i inredningen, en tavla som porträtterar naturens figurer eller andra ämnen med en bakgrund av "eld", väldigt chic.

13. En touch av korall

13. En touch av korall

luxandhome/Etsy

Falsk naturligtvis, men ändå väldigt suggestiv. Denna korallgren är idealisk för att pryda en möbel eller ett bord. Alla kommer att vilja ha en.

Advertisement

14. En röd glasflaska

14. En röd glasflaska

VecchiaRomaVintage/Etsy

Enkel och vintage, den kan förvandlas till en originell blomvas, lämplig som en mittpunkt som inte bara kommer att bli fantastisk, utan också miljövänlig.

Så många idéer i rött för att ge en livlig touch till inredningen och uttrycka vår eldsjäl.
Vilken väljer du bland alla dessa förslag?

Advertisement