Så här möblerar och organiserar man bäst i sitt badrum, även om det är litet

av Titti Carlberg

07 December 2023

Så här möblerar och organiserar man bäst i sitt badrum, även om det är litet
Advertisement

Att välja inredning för sitt badrum är aldrig lätt: man måste tänka på rätt färger och väldigt ofta handlar det om trånga miljöer där sanitetsarmaturerna och de strikt nödvändiga möblerna knappt får plats - som nästan sitter fast i varandra - toalettstolen och den nödvändiga möbeln med handfatet.

Det kan därför verka som att man inte har så stor möjlighet att möblera och personifiera i vissa fall, och inte heller kunna förvara vissa föremål, även fast man vill, på grund av saknaden av utrymme i badrummet. Men här kommer vi att erbjuda några riktigt intressanta idéer som kan lösa detta problem!

Advertisement

Dra fördel av en stående hylla på handfatet

Dra fördel av en stående hylla på handfatet

WoodCraftXMario/Etsy

Varje utrymme är användbart när man bokstavligen befinner sig i ett hörn. Därför, som den första åtgärden att vidta, rekommenderar vi att du nyttjar utrymmet ovanför handfatet med en speciell struktur!

När du inte har en plats måste du skapa en och den här lösningen är verkligen utmärkt för att få en plats att förvara små vardagsföremål i badrummet: en bekväm och elegant idé att ta i beaktande.

Advertisement

2. Liten väggförvaring

2. Liten väggförvaring

EKNITEY Store/Amazon

I linje med vad som just sagts skulle det vara idealiskt att kunna optimera även de få laterala centimetrarna som du har tillgänglig nära handfatet.

För att göra det är en förvaringshylla i rätt storlek otroligt funtionell för detta ändamål: flera hyllor konentrerade på ett väldigt litet utrymme kan rymma en stor mängd produkter!

3. Hörnorganisatör

3. Hörnorganisatör

Shuang qing Store/Amazon

Och med föremål av alla slag och framför allt för alla behov finns det även bekväma hörnmodeller.

De är perfekta för placering där två väggar möts och erbjuder även ett tillägg för designnivån som inte bör förbises.

4. Möbel med lådor under handfatet

4. Möbel med lådor under handfatet

LYWS Store/Aliexpress

Ovan, på sidan av handfatet... vad återstår? Utrymmet under såklart!

Du måste ofta ta itu med så lite yta att du anser att det nästan är oanvändbart, men så är det inte: med en struktur som har utdragbara hyllor är det möjligt att förvara föremål, kanske de för städning av badrummet som du kan plocka fram på nolltid! En praktisk och smart lösning.

5. Väggarrangör

5. Väggarrangör

ALYER/Amazon

Låt oss nu gå vidare till det som omger handfatet och omedelbart titta på en väggarrangör: det finns några, som den föreslagna, som kan hängas praktiskt taget var som helst.

Om du har en plats där du kan fästa ett sådant föremål har du precis fått många värdefulla fickor för dina föremål.

Advertisement

6. Behållare på hyllor

6. Behållare på hyllor

Mkono/Amazon

Enligt samma princip spelar hyllor en grundläggande roll: placerade på rätt ställen kan de vara extremt praktiska och, varför inte, "ge en extra touch" till ditt badrum

7. Gömd möbel bakom dörren

7. Gömd möbel bakom dörren

Cabidor/Amazon

Om du inte kan se den betyder det inte att den inte finns, eller hur? Detta är en riktigt speciell möbel: placerad bakom dörren är den praktiskt taget osynlig, men kan hysa en myriad av badrumsprodukter

Advertisement

8. Vagn med flera hyllor

8. Vagn med flera hyllor

SPACELEAD/Amazon

Et voilà: en vagn i rätt storlek och du får genast extra värdefullt utrymme!

Tack vare dess form kan du ställa den mellan en möbel och en badrumsarmatur. Att dra nytta av denna lösning kommer säkerligen att ge dig många alternativ!

9. Hyllor på dörren

9. Hyllor på dörren

Senior Store/Aliexpress

Vi har redan visat en lösning som göms bakom dörren, men tänk om lösningen var själva dörren?!

Med specialplacerade hyllor ad hoc kan du få ett stort utrymme på ett verkligt genialt sätt, en idé som verkligen är värd att prova.

Advertisement

10. Dörrorganisatörstruktur

10. Dörrorganisatörstruktur

The container store

Och om du vill ta dig till nästa nivå, här är en struktur designad för att placeras bakom dörren av ännu högre kvalitet än de enklaste hyllorna!

Inte av trä, utan plast och metall som formar och delar olika behållare redo att användas för alla behov!

11. Arrangörbehållare som synlig inredning

11. Arrangörbehållare som synlig inredning

Sevenblue Store/Amazon

Om du inte är den typen av person som gillar att jobba för hårt kan du fokusera på en klassisk men väldigt funktionell idé: arrangörer att placera ovanpå en möbel.

Inget sofistikerat eller utarbetat. Den här lösningen gör dock sitt jobb väldigt bra, vilket innebär att du kan förvara små och medelstora föremål och om du vill visa dem väl synliga är det inget som hindrar dig från att köpa en typ i en framhävande design!

I grund och botten finns det inga rum som är för små, eller de är åtminstone inte ett oöverstigligt problem: det handlar bara om att ha en bra blick och fantasi!

Advertisement